The Future Past Tour 2023 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: The Future Past Tour 2023 - trasa

Post autor: Kevin18 »

gumbyy pisze: śr cze 28, 2023 10:10 pm
Dzosef pisze: śr cze 28, 2023 8:29 pm Nie ma fttb na festach ale zazwyczaj trzeba być od otwarcia bram, czasem na bokach cos się później trafi.

Ale wacken to najgorszy fest do barierek, kilometry do sceny.
Nie trzeba, jak ja byłem to koncert wcześniej wystarczylo być ;)

Fakt, daleko te barierki od scen, nawet muzycy nie rzucają fantów, bo daleko ;)
Ja na Wacken 2010 byłem w drugim rzędzie. W ogóle Wacken to bardzo wdzięczny festiwal by być pod samą sceną na dużych zespołach. Na Hellfest o wiele trudniej wbić pod sama scene, a jakoś u Niemców łatwiej. I wielu znajomych twierdzi tak samo.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

blackcocker pisze: śr cze 28, 2023 9:33 pm
Pierre Dolinski pisze: śr cze 28, 2023 8:05 pm
Kevin18 pisze: śr cze 28, 2023 7:07 pm Ja na Wacken mam zamiar być na barierce i żadne FTTB ani nawiedzony Kanadyjczyk mi w tym nie przeszkodzą.
Trzymam Cię za słowo, że dasz mu popalić..... no ale ludzie obiecują a później nic....
Obiecywałeś mi, że w Warszawie mnie znajdziesz. Napaliłem się i nic. Może byśmy się trochę polubili, a tak? Trzeba czekać do następnej trasy o ile będzie. :lol:
Fiksacje seksualne prawicy, once again ;)
:mrgreen:
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Pierre Dolinski pisze: śr cze 28, 2023 5:24 pm Można zobaczyć gdzieś zdjęcie tego typa co tak rządzi pod barierkami? :mrgreen: Ciekawość mnie zżera co to za Prigożyn barierkowy, że wszyscy są mu tak posłuszni. :lol:
Prigożyn barierkowy lol :)

Gorzej, że typ nawet na Liona się wkręcił i też przy barierce urzęduje. Ale generalnie czort z nim, a i trzeba przyznać, że chłop ma siłę i wytrwałość. Trochę no-life, no ale uparty skurwiel jest, nie ma co.
Mnie z kolei irytują takie dwie krowy 80+ kilo wagi, jedna to niemra a druga chyba z UK. Nadzorczynie obozowe od numerków. Jedna o wyglądzie świni blond, a druga taka jakby miała zemdleć od nadwagi, w grubych szkłach. Mimo widocznych niedostatków na koncercie tak macha wołowym łbem, że lepiej nie stać obok, bo można zaliczyć knock-out. Pamiętam jak już w 2019 na Lionie zarządzały obozowym numeratorem - czytaj: flamastrem do numerowania kolejności (w wejściu na koncert klubowy - sic!)

M.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kevin18 pisze: śr cze 28, 2023 10:13 pm
gumbyy pisze: śr cze 28, 2023 10:10 pm
Dzosef pisze: śr cze 28, 2023 8:29 pm Nie ma fttb na festach ale zazwyczaj trzeba być od otwarcia bram, czasem na bokach cos się później trafi.

Ale wacken to najgorszy fest do barierek, kilometry do sceny.
Nie trzeba, jak ja byłem to koncert wcześniej wystarczylo być ;)

Fakt, daleko te barierki od scen, nawet muzycy nie rzucają fantów, bo daleko ;)
Ja na Wacken 2010 byłem w drugim rzędzie. W ogóle Wacken to bardzo wdzięczny festiwal by być pod samą sceną na dużych zespołach. Na Hellfest o wiele trudniej wbić pod sama scene, a jakoś u Niemców łatwiej. I wielu znajomych twierdzi tak samo.
Potwierdzam, wiele koncertów tam na barierce byłem. Taki Slayer na przykład - na sąsiedniej scenie coś kończyło grać i za 15 min obok Slayer. Szybki marsz przez tłum, później pomalutku do przodu i na intro byłem już w 2 rzędzie. Zanim muzycy na dobry wyszli na scenę, to już barierka była grana i to bez pchania się na chama. Na to są mega uczuleni i nieraz widziałem, jak dziki ryjące do przodu dostają po łbie :lol:

Jedyny mega minus to ilość pływaków... czasami pierdolca można dostać, bo co chwilę musisz głowę chować, bo ktoś zaś leci górą... no i niezły syf jest, jak jest błoto i taki pływak macha kopytami na wszystkie strony i rozsypuje ten szlam wokół siebie :lol:

Na Hellfest byłem raz i też nie miałem problemów z barierką. Na Anthrax jakaś kostka nawet wpadła ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

beaviso pisze: śr cze 28, 2023 10:21 pm czytaj: flamastrem do numerowania kolejności (w wejściu na koncert klubowy - sic!)
Hmm... skoro numerki są jakimś markerem (?) napisane, to przecież można sobie "przypisać" numerek samemu ;) :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

gumbyy pisze: śr cze 28, 2023 10:52 pm
beaviso pisze: śr cze 28, 2023 10:21 pm czytaj: flamastrem do numerowania kolejności (w wejściu na koncert klubowy - sic!)
Hmm... skoro numerki są jakimś markerem (?) napisane, to przecież można sobie "przypisać" numerek samemu ;) :lol:
właśnie złamałeś system :D

Chyba, że dostaje się jeszcze pieczątkę z ziemniaka...
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

pisak może mieć specyficzny kolor, dlatego może nie da się podrobić, nikt nie będzie szukać po całym mieście srebrnego markera.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Scarred pisze: śr cze 28, 2023 11:11 pm pisak może mieć specyficzny kolor, dlatego może nie da się podrobić, nikt nie będzie szukać po całym mieście srebrnego markera.
347860175_10227248177082592_3460045562557476492_n.jpg
zwykły czarny marker.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Geri666 pisze: śr cze 28, 2023 11:02 pm
gumbyy pisze: śr cze 28, 2023 10:52 pm
właśnie złamałeś system :D

Chyba, że dostaje się jeszcze pieczątkę z ziemniaka...
:lol: :dance:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Geri666 pisze: śr cze 28, 2023 11:16 pm
Scarred pisze: śr cze 28, 2023 11:11 pm pisak może mieć specyficzny kolor, dlatego może nie da się podrobić, nikt nie będzie szukać po całym mieście srebrnego markera.
347860175_10227248177082592_3460045562557476492_n.jpg

zwykły czarny marker.
hehe... na następnym koncercie po 10x każdy numerek i system zawalony :lol:
www.MetalSide.pl
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Wszystko Im kurwa dawali a mi wszystko latało z rąk. Dopiero na bisach trochę wyjalem z powietrza

Do tego pierwszy raz Maiden nie odcielo mi myslenia o chujowiznie dnia codziennego. Dopiero na HWC się odpaliłem.

Koncert bez jakichś ciekawszych historii, publika bez szału bez tragedii.
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

Wrzucam najpierw tu, zanim pojdzie na FB/IMFC - sprzedam 1xGA na pierwszy Londyn, face value.
UP THE IRONS !!!
Awatar użytkownika
Psotnick
-#Invader
-#Invader

Post autor: Psotnick »

Zdecydowałem że jednak polecę do Barcelony na koncert. Lecz nie ma już biletów. Może ktoś z was ma na sprzedaż bilet, lub zna kogoś kto ma lub może wie gdzie uderzyć by zdobyć wejściówkę? Nie chce ryzykować by jechać w ciemno i kupić przed halą dopiero.. Także jeśli ktoś coś wie to proszę o kontakt:)
Deleted User 8263

Psotnick pisze: czw cze 29, 2023 2:23 pm Zdecydowałem że jednak polecę do Barcelony na koncert. Lecz nie ma już biletów. Może ktoś z was ma na sprzedaż bilet, lub zna kogoś kto ma lub może wie gdzie uderzyć by zdobyć wejściówkę? Nie chce ryzykować by jechać w ciemno i kupić przed halą dopiero.. Także jeśli ktoś coś wie to proszę o kontakt:)
Już działam, ogarniemy
Awatar użytkownika
Psotnick
-#Invader
-#Invader

Post autor: Psotnick »

Dzosef pisze: czw cze 29, 2023 2:29 pm
Psotnick pisze: czw cze 29, 2023 2:23 pm Zdecydowałem że jednak polecę do Barcelony na koncert. Lecz nie ma już biletów. Może ktoś z was ma na sprzedaż bilet, lub zna kogoś kto ma lub może wie gdzie uderzyć by zdobyć wejściówkę? Nie chce ryzykować by jechać w ciemno i kupić przed halą dopiero.. Także jeśli ktoś coś wie to proszę o kontakt:)
Już działam, ogarniemy
Dzięki. Jak byś coś miał to pisz pw
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Byłem wczoraj w Leeds.

Po pierwsze, lubię tę halę. Mała płyta, zawsze super widać.

Po drugie, setlista. Nareszcie coś dla fanów. Z 'The Number of the Beast' tylko 'The Prisoner' - super. Otwieracz i SiaSL :shock: Miazga. 'Alexander the Great', to już nawet nie mówię, mokre sny fanów Maiden się spełniły. 'Heaven Can Wait' studyjnie nie przepadam, ale na żywo robi robotę - niesamowity numer. Może tylko 'Can I Play With Madness' bym podmienił na 'The Evil That Man Do'.... 'Hell on Earth' miód.

Bruce mega rozgadany. Na innych koncertach też? Adrian podczas 'Wasted Years' zaszedł do Nicko kilka taktów przed solówką i spojrzał w jego stronę wymownie, czy to pokłosie fakapu który wydarzył się w Ljubljanie bodajże?? Rozbawiło mnie to.

Ogólnie super było ich zobaczy i to z takiego bliska nie walcząc w tym samym czasie o życie ;)

Jutro, jak to mówi mój francuski znajomy, Mąszester.
jajco
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jajco »

cellman pisze: czw cze 29, 2023 3:24 pm Byłem wczoraj w Leeds.

Po pierwsze, lubię tę halę. Mała płyta, zawsze super widać.
Jutro, jak to mówi mój francuski znajomy, Mąszester.
Rzeczywiście płyta jest mikrutenka, do końca płyty chyba jest bliżej niż w Krakowie było do soundboardu. Ale dzięki temu nawet stojąc daleko wszystko widać. Mi się udało okupować barierki przez trochę. Nie rozumiem tylko jakim cudem zaraz z przodu stała sobie kobitka o kuli jeszcze z chłopaczkiem takim na oko max 13 lat. W połowę CSIT prosili żeby ich wynieść przez barierki...

A jutro Manchester \m/
Deleted User 8263

Hala ciekawa, nie wiem jakim cudem tam oficjalnie wchodzi 14k bo wyglada na mniejsza. Z tych niskich trybun musi być super widok

Jakby ktoś miał fttb na Manchester to się nie obraze
jajco
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jajco »

Dzosef pisze: czw cze 29, 2023 6:29 pm Z tych niskich trybun musi być super widok
Dokladnie, pierwszy rząd i widok centralny na cala scene. Mega to musi wyglądać zwłaszcza że odległość nie duża. Na normalnej wielkości halach te miejsca vis a vis są daleko, a tutaj, miodzio.
Awatar użytkownika
Pati

Post autor: Pati »

cellman pisze: czw cze 29, 2023 3:24 pm Po drugie, setlista. Nareszcie coś dla fanów.
A widzisz.... Dzisiaj w Antyradiu prowadzący Odjechanych (niejaki Czubaj) wypowiedział się na temat koncertu Maiden w Krakowie, w taki sposób(mniej więcej): podobało się, ale podobno było gorzej niż w zeszłym roku. Rok temu na koncercie nie byłem, ale słyszałem że było na co popatrzeć i więcej hitów, a teraz nie"...
Kurtyna. :roll: Z drugiej strony to pewnie podejście większości(?) ludzi, którzy byli na koncercie....
ODPOWIEDZ