Death On The Road - album live!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jakie wersje "Death On The Road" planujesz zakupić?

Wszystkie (2CD, 2DVD, 2LP)
16
8%
tylko 2CD
32
16%
tylko 2DVD
76
39%
tylko 2LP
3
2%
2CD, 2DVD
48
24%
2CD, 2LP
0
Brak głosów
2DVD, 2LP
0
Brak głosów
Nie zamierzam zakupić tego wydawnictwa
21
11%

Liczba głosów: 196

Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Death On The Road - album live!

Post autor: Rainmaker. »

Gorsze wieści to takie że płyta zabezpieczona jest elektronicznie podobnie jak "Dance Of Death" ale jeszcze gorsze jest to że kawałki na płycie przełączają się z dużymi przerwami czasowymi :? – związane jest to pewnie z tym zabezpieczeniem. Całość elegancko wydana, niestety Bruce nie jest w zbyt dobrej formie, czasem bardzo skrzeczy, niektórzy krytykują „A Real Live Dead One” a moim zdaniem Dickinson wychodzi tam z twarzą natomiast na „Death On The Road” wyraźnie widać że to już nie te lata – niestety
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Ja nie mam żadnych przerw. Słucham w WMP10 i nie instalowałem tego, co podobno ma być zainstalowane do prawidłowego odtwarzania... :)
Teraz juź The Number Of The Beast...
Moim zdaniem ta płyta miecie, głos Bruce'a na FOTD miecie, Paschendale miecie, Journeyman miecie... Wszystko miecie... :D
A do tego przypominają mi się cudowne chwile z pierwszego koncertu w życiu, którym był Wrocław...
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Madril pisze:Ja nie mam żadnych przerw. Słucham w WMP10

Masz racje w WMP10 nie ma żadnych przerw :D ale w tym ich oryginalnym odtwarzaczu są :? :lol:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Tez jestem juz szczesliwym sluchaczem DEATH ON THE ROAD :) Specjalnie z zona pojechalem wlasnie do MEDIA tuz przed samym zamknieciem po prezent imieninowy :)

Polskie flagi na rozkladowce rzadza!!!
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

aaaaa....słucham tego.....swietne :!: czuje, ze nie posiedze przy tym co przy rir, ale produkcja jest ok...mozna sie paru rzeczy czepic...ale po co :P :)
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Rainmaker. pisze:niektórzy krytykują „A Real Live Dead One”
Niektórzy...większość! 8)
Widziałem dziś w łódzkim MM DotR w wersji 2CD za 64,99, czyli tak jak gdzie indziej. Zawsze to te conajmniej 1,67 taniej niż przez wysyłkowe ;).
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

a tam sa po 66,66 .... jaki czad :lol:
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

S1MON pisze:a tam sa po 66,66 .... jaki czad :lol:
a w lubelskim MM po 56,99 :D
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

w MM zazwyczaj jest taniej niz w tym ekhm empolu chocby ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Rainmaker. pisze:Całość elegancko wydana, niestety Bruce nie jest w zbyt dobrej formie, czasem bardzo skrzeczy, niektórzy krytykują „A Real Live Dead One” a moim zdaniem Dickinson wychodzi tam z twarzą natomiast na „Death On The Road” wyraźnie widać że to już nie te lata – niestety
W nowych utworach czy nawet Lord Of The Flies Bruce brzmi zabójczo. :twisted: Po prostu nie za bardzo się starał w takich oklepanych numerach jak The Number of The Beast czy Run To The Hills (poza tym był to już koniec koncertu). A swoją drogą dopiero co miał problemy z gardłem. IMHO śpiewa naprawdę rewelacyjnie choć na tej trasie bywał w lepszej formie.

UWAGA!
Dostaliśmy informację od EMI: premiera DVD "Death On The Road" zaplanowana jest na 24 października.
Lada dzień na naszej stronie ruszy konkurs, w którym będziecie mogli wygrać promocyjne single "The Trooper" (w pięknie wydanym digipacku)! Więcej informacji już wkrótce...
Stranger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stranger »

Wlasnie mam takie wrazenie ze powinien sobie darowac The number i szczegolnie Run to the hills na jakis czas. Slychac ze sie na nich nudzi, w koncu ile mozna spiewac.

Nieszczegolnie jestem tez oczarowany Fear of the dark, niby taki niski teatralny glos ale jakos to kiepsko wychodzi. Jedyny plus to szybkie partie rytmiczne i ladnie slyszalne przejscia perkusji. W gruncie rzeczy z 3 wersji live , ta wypada zdecydowanie najgorzej.
Can The End Be At Hand?
Awatar użytkownika
Green Man
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Green Man »

Yeah, dziś przed południem dostałem płytki, przesłuchałem i mnie wgniotło w ziemię :guns :D Po prostu piękny koncert!!!Utwory z nowej płyty zagrane czadowo, jak i te stare kawałki(Can I Play With Madness, Wratchild), nic tylko słuchać, naprawde udany koncert :solo :rocx :D
Sashh
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Sashh »

Samej plyty jeszcze nie mam, ale bazujac na mp3 moge powiedziec ze jest swietnie. Klimat zupelnie inny niz na festiwalowym RiR i poprzednich koncertowkach maidenow, ci ktorzy sluchali z pewnoscia wiedza o czym mowie. "Wstepy" do piosenek wgniataja w ziemie - cytat przed Dance Of Death po prostu zamiata wszysko pod dywan. Z Paschendale, Rainmakerem i Wildest Dreams rowniez jest dobrze. Muzyka z DoD wypadla swietnie - nieszczesliwie nie dane mi bylo byc na tej trasie i teraz tego naprawde zaluje. Starsze kawalki rowniez niezle - Wrathchild (nigdy nie wybacze ze nie bylo go w Chorzowie ;]), Fear Of The Dark i Hallowed Be Thy Name to jedne z lepszych wykonan jakie slyszalem.

Konczac na dzisiaj - sciagac/kupowac/sluchac! Polecam.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Ja rownierz moge sie pochwalic tylko wersja mp3 ale jak zobaczylem ze juz est a w portfelu pajęczyny no to musialem zlamac prawo, i oplacilo sie!Wprawdzie bylem zapoznany juz z koncertem bo posiadam booty z tej trasy ale to nie to samo co profesionalska obroka.Jedyne co mnie zdziwilo to wyciete zapowiedzi, uwazam ze to kiepski pomysl,poniewaz to nie po maidenowemu.Ale jako koncert jest bardzo dobry , utwory brzmia swietnie zwlaszca na zestawiku 5.1.Z niecerpliwoscia oczekuje dvd ktore na 100% przebije RIR
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

WICKER MAN pisze:UWAGA!
Dostaliśmy informację od EMI: premiera DVD "Death On The Road" zaplanowana jest na 24 października.
Lada dzień na naszej stronie ruszy konkurs, w którym będziecie mogli wygrać promocyjne single "The Trooper" (w pięknie wydanym digipacku)! Więcej informacji już wkrótce...
A co z pokazami w multi?? :)
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

eee....to nie przebije RiR :mrgreen:
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

S1MON pisze:eee....to nie przebije RiR :mrgreen:
Przebije, bo juz sama scenografia jest piekna a i utwory swietnie brzmia.Byle tylkona DVD nie wycieli zapowiedzi bo sie wsciekne
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

Ano bo jak coś wytna to juz nie bedzie to.Na razie RiR jest najlepsze zobaczymy po ukazaniu sie tego dvd czy sie spodoba :solo
ropuch

Post autor: ropuch »

S1MON pisze:eee....to nie przebije RiR :mrgreen:
nie krakaj Simon, poczekaj az DVD na torrentach bedzie, wtedy sie sciagnie i zobaczy :D
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

WICKER MAN pisze:
Rainmaker. pisze:Całość elegancko wydana, niestety Bruce nie jest w zbyt dobrej formie, czasem bardzo skrzeczy, niektórzy krytykują „A Real Live Dead One” a moim zdaniem Dickinson wychodzi tam z twarzą natomiast na „Death On The Road” wyraźnie widać że to już nie te lata – niestety
W nowych utworach czy nawet Lord Of The Flies Bruce brzmi zabójczo. :twisted: Po prostu nie za bardzo się starał w takich oklepanych numerach jak The Number of The Beast czy Run To The Hills (poza tym był to już koniec koncertu). A swoją drogą dopiero co miał problemy z gardłem. IMHO śpiewa naprawdę rewelacyjnie choć na tej trasie bywał w lepszej formie.
Tak czy siak na tej koncertówce znamiennie widać że Bruce momentami wychodzi dość blado - szkoda że tego nie poprawili, przecież dziś jest tyle możliwości w studio. Tak po za tym najlepiej w porównaniu do wersji studyjnych wypadło "Wildest Dreams", "No More Lies" no i oczywiście "Journeyman" :)
ODPOWIEDZ