Destruction

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Angelofdeath
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Destruction

Post autor: Angelofdeath »

Destruction - niemiecka grupa wykonująca muzykę z pogranicza speed i thrash metalu. Powstała w 1982 roku w Weil am Rhein początkowo pod nazwą Knight of Demon. Pierwszy skład utworzyli perkusista Thomas "Tommy Sandmann" Senmann, basista i wokalista Marcel "Schmier" Schirmer oraz gitarzysta Mike Sifringer.

Tyle z wikipedii.

Jeśli ktoś lubi Thrash, to pozycja obowiązkowa. Najbardziej lubię 4 pierwsze albumy +Epki Mad Butcher i Sentence Of Death + Kompilacja Thrash Anthems (odświeżone stare kawałki).

Agresywna łupanka, łoją dupę, polecam sprawdzić, ale album z 98 (The Least Successfull Human Cannonball) omijać z daleka :roll: :roll:

Znacie?Lubicie?-piszcie :cool:
flightoficarus
-#Invader
-#Invader

Re: Destruction

Post autor: flightoficarus »

Znamy, lubimy - piszemy ;)

Co prawda bliższy memu sercu jest zdecydowanie Tankard, ale Destruction jest tuż za nim (oczywiście mówię tylko o niemieckim thrashu). Co do "The Least Successfull Human Cannonball" - rzeczywiście, coś jest z tym albumem nie tak. Być może tylko odbiega stylem od klasyków, w każdym razie na tle pozostałych płyt wypada dosyć kiepsko.

Ulubionego albumu nie mam, w zasadzie chyba większość jest na podobnym poziomie - prosty i klasyczny thrash metal (oczywiście ta prostota niczym nie ujmuje zespołowi, ja po prostu takie klasyczne brzmienia lubię).

Również polecam tym, którzy jeszcze nie mieli okazji słyszeć ;)
Have you ever been alone at night?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

flightoficarus pisze:prosty i klasyczny thrash metal
Dokładnie. Typowe niemieckie thrashowanie bez zbytniego kombinowania.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

gumbyy pisze:
flightoficarus pisze:prosty i klasyczny thrash metal
Dokładnie. Typowe niemieckie thrashowanie bez zbytniego kombinowania.
Nie wiem czy "Cracked Brain" i "Release From Agony" to znowu takie proste granie, bez jakiegoś kombinowania. Może nie jest to nic na miarę "Piece Of Time" Atheist czy Mekong Delty, ale znam dużo prościej gnające do przodu kapele, jak choćby wspomniany Tankard.

Poza tym niegdyś moja druga ulubiona niemiecka thrashowa kapela (zaraz po Sodom), którą miałem przyjemność oglądać na żywo 6 razy (tyle samo co Sodom :) ). Generalnie od pierwszego dema i zajeb**tego splitu z Tormentor do wydanego w 1989 roku "Live Without Sense" było baaardzo dobrze, dalej już średnio. Mimo, że po "Cracked Brain" również od czasu do czasu sięgam i mam na cd "Them Not Me" oraz "Destruction" to za bardzo tych płyt nie uważam, nie patrze na nie przez pryzmat zespołu Destruction. Płyty po wskrzeszeniu starego stylu tez często katuje. Co prawda "All Hell Breaks Loose" początkowo nie zrobił na mnie piorunującego wrażenia (chyba to wina Petera Tagtgrena), to już przy okazji "The Antichrist" byłem poskładany totalnie. Moc i siła tego materiału potwierdziła się tylko na wspólnym z Sodom i Kreator koncercie w warszawskiej proximie w 2002 roku.
Z tych najnowszych lubię "Spiritual Genocide", bardziej "D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.".
"Metal Discharge" i "Day Of Reckoning" wydają się trochę wtórne (zwłaszcza ta pierwsza). Nie pogardzę też "Alive Devastation", który swego czasu często wałkowałem, choć z początku za bardzo nie leżało mi brzmienie (głownie perkusji).
Ostatni koncert z Jaworzna (metalfest) wspominam też bardzo dobrze :) Może zabrakło dwóch-trzech koncertowych killerów w secie, ale gig sam w sobie bardzo żywiołowy i bardzo udany.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Angelofdeath
-#Prodigal son
-#Prodigal son

I co taka cisza ;c? Ma ktoś jakieś info o koncertach Destruction/Sodom/Tankard/Kreator w Polszy w 2014?
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

płyty niemców w mojej ocenie:

Sentence Of Death - 7/10
Infernal Overkill - 8/10
Eternal Devastation - 10/10
Release From Agony - 8/10
Cracked Brain - 6/10
The Least Successful Human Cannonball - 2/10
All Hell Breaks Loose - 9/10
The Antichrist - 9/10
Metal Discharge - 8/10
Inventor Of Evil - 7/10
D.E.V.O.L.U.T.I.O.N. - 7,5/10
Day Of Reckoning - 7/10
Spiritual Genocide - 8/10
Awatar użytkownika
LukaSieka

Sentence Of Death - 9/10
Infernal Overkill - 10/10
Release From Agony - 10/10
Cracked Brain - 7/10
The Least Successful Human Cannonball - 0/10
All Hell Breaks Loose - 8/10
The Antichrist - 9/10
Metal Discharge - 6,5/10
Inventor Of Evil - 5/10
D.E.V.O.L.U.T.I.O.N. - 6,5/10
Day Of Reckoning - 5/10
Spiritual Genocide - 6,5/10
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

W sumie nie dziwi taka niska nota dla The Least Successful, ja juz bardziej wole te epki dwie wypuszczone przed - Them Not Me i Destruction. Chciałem to nawet keidyś kupić na cd, ale na allegro się to za bardzo nie pojawia, a na ebay ceny są nieziemskie. A jak wiadomo te materialy nie były na tyle dobre, żeby dawać za nie wiecej niz 50-60zł :)
Awatar użytkownika
LukaSieka

Coś Ty, nie opłaca się. "The Least Successful Human Cannonball" jest do dup*, a na "Them Not Me" i "Destruction" przynajmniej jeszcze coś tam gdzieniegdzie słychać jakieś dziwaczne nawiązania do "Cracked Brain". Chociaż to i tak moja muzyka nie jest. Mam te plyty w domu, ale nie za często do nich wracam. Bardziej z tego co pamiętam leży mi "Them Not Me". Na szczęście dzisiaj, nie ma co już sobie tymi głupotami głowy zawracać, bo mieliśmy przecież świetny powrót Schmiera z płyta "All Hell Breaks Loose" i wspaniałe dwa koncerty w Warszawskiej Proximie w maju 2001 i styczniu 2002.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Konkretny thrashowy wyziew jednym słowem :) Lubie, słucham co raz częściej, ostatnio bardzo ujęło mnie tego typu granie. Ogólnie jak na te chwile uważam Eternal Devastation za ich najlepsza płytę. Upcoming Devastation, Curse The Gods, Eternal Ban i United By Hatred moge słuchać co dzień. Ten zespół potrafi postawić na nogi. Nie znam tylko dziwnie zatytułowanej płyty The Least Successful Human Cannonball, a po waszych ocenach i postach jestem jeszcze bardziej ciekaw co to za dziwactwo :D

Sentence Of Death - 8/10
Infernal Overkill - 9/10
Release From Agony - 8/10
Cracked Brain - 6/10
The Least Successful Human Cannonball - tak jak napisałem, nie znam wcale
All Hell Breaks Loose - 9/10
The Antichrist - 9/10
Metal Discharge - 7/10
Inventor Of Evil - 6/10
D.E.V.O.L.U.T.I.O.N. - 7/10
Day Of Reckoning - 6/10
Spiritual Genocide - 7/10
Angelofdeath
-#Prodigal son
-#Prodigal son

To jak już bawimy się w takie dziwne zestawienia, to ja też :D.

Sentence of Death Ep/Infernal Overkill 8/10
Eternal Devastation/Mad Butcher EP 8/10
Release From Agony10/10
Cracked Brain 7.5/10
The Antichrist 5/10
Thrash Anthems 9/10

Reszty nie znam i na dzień dzisiejszy nie czuję że musi się to zmienić ;).Thrash Anthems uwzględniłem bo niby to stare kawałki, a jednak zagrane na nowo zyskują większą moc :).
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Nie będę oceniał, bo dawno nie słuchałem, a ostatnią, którą przesłuchałem była D.E.V.O.L.U.T.I.O.N. Zgadzam się co do Release... - z tego, co znam jest najlepsza. Natomiast podobał mi się swego czasu również Cracked Brain - która u Was raczej średnio wypadła...
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Cracked Brain taka aż znow tragiczna nie byla... a Release chyba jednak najbardziej prog i techniczna... kawalek Survive to Die, ostatni na plycie... ale ogólnie to Infernal Overkill chyba najlepsza
Awatar użytkownika
nexus6
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: nexus6 »

Widzę, że zrobili reedycję winyli pierwszych albumów. Mam sentyment do tego zespołu, swego czasu z trójki Kreator/Sodom/Destruction, to właśnie Destruction najbardzej mi podchodził. Infernal Overkill rządził - miałem to na winylu.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Nowa płyta wg. mnie też daje radę
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
LukaSieka

Dzosef pisze: pt lip 14, 2017 6:42 pm Nowa płyta wg. mnie też daje radę
Daje rade, ale jest trochę słabsza od np. "Spiritual Genocide". Jest ciut wtórna i czegoś mi na niej jeszcze brakuje. Mimo to słuchałem kilka razy i nie wykrzywiałem się :). Na żywo widziałem ich dwa razy podczas trasy promującej "Under Attack", dzień po dniu i utwory z nowej płyty wypadły bardzo dobrze. Ogólnie jak na razie najlepszymi płytami po reaktywacji w starym składzie są "All Hell Breaks Loose" i "The Antichrist". Kocham te płyty!
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

Sucha i kwadratowa łupanina. Kilka zapamiętywalnych kawałków, ale nic poza tym. A tekst Second To None to tragedia w trzech aktach. Autor tego kawałka chyba zna angielski na poziomie podstawówki.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Destruction poszerzył skład o drugiego gitarzystę. Został nim Damir Eskic.
Nowa płyta w sierpniu 2019.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Ziomaletto pisze: ndz sie 13, 2017 8:49 pm Sucha i kwadratowa łupanina. Kilka zapamiętywalnych kawałków, ale nic poza tym. A tekst Second To None to tragedia w trzech aktach. Autor tego kawałka chyba zna angielski na poziomie podstawówki.
Z ciekawości sobie wyszukałem ten tekst. TRAGEDIA... :shock:
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Sadek pisze: czw lut 28, 2019 8:13 pm Destruction poszerzył skład o drugiego gitarzystę. Został nim Damir Eskic.
Nowa płyta w sierpniu 2019.
Ciekawe czy będzie taki efekt jak w Sodom...
ODPOWIEDZ