25-26/02/2017 - Riverside - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

25-26/02/2017 - Riverside - Warszawa

Post autor: krusejder »

Kochani,

Pierwszy koncert po przerwie, który zagramy dla Was 25.02.2017 w warszawskiej Progresji został wyprzedany w ciągu jednego dnia!

W związku z ogromnym zainteresowaniem i prośbami, chcielibyśmy ogłosić, że dzień później, w niedzielę 26.02 odbędzie się również drugi koncert. Sprzedaż biletów startuje w poniedziałek (14.11) i będzie można je nabyć tylko przez stronę klubu Progresja, bezpośrednio w klubie oraz sklepie Vintage Vinyl.

http://progresja.com/events/riverside-g ... y-koncert/

Cena 70 zł

Na 1szy koncert się nie załapałem, na 2gi mam już bilet. I lepiej wyszło, bo sobota wolna :)
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: 25-26/02/2017 - Riverside - Warszawa

Post autor: Beny82 »

Kurde bele.

Teraz się zalogowałem i kicha. Już wszystkie rezerwacje na oba koncerty zajęte. Nic tylko czekać aż jakieś zwroty będą.
Póki co będę na RAGE i Saxon.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

No bilety zejście miały konkretne , soboty nie udało mi się kupić ale niedzieli już nie odpuściłem i wczoraj od 00.00 odświerzałem stronę :D
Awatar użytkownika
Pajong
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pajong »

Odsprzedam jeden bilet na niedzielę. Ewentualnych zainteresowanych zapraszam na priv.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przeogromna liczba aut na parkingu i w okolicy, kolejka do wejścia jak po pączki na Górczewskiej. Wchodzę za dwie ósma. Klub mocno nabity, docieram nie dalej niż do soundboardu. Od początku słychać ogromne wsparcie, jakie Riverside dostaje od zgromadzonej publiczności.

Myślałem, że to będzie zupełnie inny wieczór. Bardziej ... memoriałowy. Czyli dużo gości zewnętrznych, pogadanki, wspomnienia. Panowie mieli zupełnie inny pomysł na come back: monolitowy. Wyjść, zagrać w skupieniu najdłuższy set w karierze, z niewielką liczbą gości, przyjaciół zespołu.

To jest zupełnie inny band niż ze śp. Piotrem, ale wciąż bezsprzecznie wielki.

Piękny, wzruszający i ujmujący wieczór. Oczywiście "Gru" też z nami był. Zawsze będzie obecny na koncertach Riverside.

Lost https://www.youtube.com/watch?v=AGHFEM8q5N0
Deprived ... https://www.youtube.com/watch?v=qe1z13mu4ak
Before https://www.youtube.com/watch?v=7QyNSsDGI2I
Towards https://www.youtube.com/watch?v=_tTfjq80MrE
Coda (encore) https://www.youtube.com/watch?v=N3Fc5vc_6tg
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Drugi koncert zagrany już na większym luzie , aż za bardzo się chłopaki wyluzowali bo solówkę na dwóch gitarach w Towards troszkę położyli. Mimo to występ równie udany jak sobotni.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ile trwały te sety ?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

po 2,5h
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Ja byłem tylko w sobote i napiszę tylko, że było wspaniale. Wrócili i to było najważniejsze
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: thekingcrimson »

Coda (new version; live debut)

Second Life Syndrome (full version)

Conceiving You

Saturate Me

Caterpillar and the Barbed Wire (live debut)

The Depth of Self-Delusion

Lost (Why Should I Be Frightened By a Hat?) (early version, acoustic)

Discard Your Fear (with Mateusz Owczarek)

02 Panic Room (with Mateusz Owczarek)

Deprived (Irretrievably Lost Imagination) (with Marcin Odyniec; live debut)

Night Session - Part 2 (abridged, with Marcin Odyniec; live debut)

Escalator Shrine

Before (first time since 2008)

Encore:
Time Travellers (with Mateusz Owczarek; live debut)

Towards the Blue Horizon (with Mateusz Owczarek; live debut)

Encore 2:
Coda (with Goodbye Sweet Innocence snippet)
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Na Dime jest nagrywka audio z pierwszego koncertu.
http://www.dimeadozen.org/torrents-deta ... ?id=585472
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

ktoś w komentarzach napisał, że drugi gig też zostanie wrzucony ;)
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

To i moje zdania krótkie odnośnie ostatniego weekendu.
Jak dla mnie dwa różne koncerty.

Pierwszy mniej udany. Coś mi tutaj nie pasowało. Chyba w sumie atmosfera. Stałem przy barze po lewej stronie czyli tak mniej więcej w połowie sali i miałem wrażenie,że nie było takiej atmosfery do której byłem przyzwyczajony na Riverside. Mało tego, myślałem że większa część publiczności to osoby którym udało się zdobyć bilet na wydarzenie nie posiadając większej więzi z zespołem...Inna sprawa,że zespół też miał mniej luzu niż w niedzielę. I dodatkowo muszę dodać, że za dużo browarów chyba wychlałem:)
Ale muszę przyznać, że to był koncert który mi się zaczął podobać jak wróciłem do domu i opowiadałem żonie.

Niedziela natomiast zajebista. Większy luz. Inna miejsce na sali. Zero browaru:) A i jeszcze żonę udało się wyciągnąć z domu.Koncert cudowny. Chyba jeden z lepszych jakie widziałem w ich wykonaniu ( a mogę się pochwalić ilością zaczynając od pierwszych granych jeszcze w Lokomotywie czy Przestrzeni Graffenberga:)

Czyli tak.
Crusader - dzięki jeszcze raz za bilet sobotni
Nowy gitarman tak jak oczekiwałem - konkretny poziom, zresztą to już jest wyrobione nazwisko w świecie gitarzystów artrockowych. Należy oczekiwać że nowy materiał ostrym gitarowym łupaniem nie będzie.

Goście - na początku myślałem że koncert będzie napchany gośćmi. Może też był taki pomysł...Ale skoro poradzili sobie szybko z gitarzystą to nie było co wrzucać ich za dużo. Fajny ten gostek z Lion shephard. Fryzura na Friedmana, żywiołowy, energiczny. Fajny, fajny. I też w sumie najbardziej mi się podobały elementy grane z nim ( Panic Room, Discard your fear),
Koncerty po 2.5 h. Ja zadowolony, żona zadowolona. Ciekawe jak to dalej się potoczy ale patrząc na ostatni weekend można patrzyć na spokojnie.
ODPOWIEDZ