http://muzyka.onet.pl/0,1753647,newsy.html
No z logo to się nie wysilił dziad jeden
A tak w ogóle to która płyta wasza ulubiona?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

A ile słuchałeś Szajba?Szajba pisze:jedyna słuchalna: monotheist

Jakby te 3 pierwsze się Tobie nie podobały, a CL tak, to bym się nie zdziwiłSzajba pisze:słyszałem:
Monotheist, Morbid Tales, Into the Pandemonium, Cold Lake

To jak może leżeć Mono, a nie leżeć pierwsze 3?Szajba pisze:mnie ta muza po prostu nie leży
Monotheist nie tyle leży, co moge czasami posłuchać, ale generalnie nie lubiepanzerschreck pisze:To jak może leżeć Mono, a nie leżeć pierwsze 3?
ale ja to wiempanzerschreck pisze:bo walce i sprzężenia może nie dla Ciebie
może możepanzerschreck pisze:To jak może leżeć Mono, a nie leżeć pierwsze 3

"Stary" wokal Toma jest kozackisyzygy pisze:może możepanzerschreck pisze:To jak może leżeć Mono, a nie leżeć pierwsze 3
Na monotheist wokal zabija, na mega therion jest obrzydliwy.
Dwa- brzmienie. MT- kompletny archaizm, typowa przedpotopowa rąbanka![]()
wprawdzie słyszalem tylko monotheist i mega therion ale po tym drugim nie mam zamiaru wgłębiać się w dysko- kompletnie nie moje klimaty.
A Monotheist bardzo lubię.
syzygy pisze:Na monotheist wokal zabija, na mega therion jest obrzydliwy.
Dwa- brzmienie. MT- kompletny archaizm, typowa przedpotopowa rąbanka
powiem wam tak, ze trzeba byc 'metalowym' zakutym łbem, zeby nie zakapowac TMT, ITP (przeciez ta plyta to wizjonerstwo takie, ze !!!) . Jeszcze zrozumiem jak ktos sie czepi Hellhammer, ze ktos sie czepi Morbid Tales. Bo sa to plyty 'najgorszego' zespolu na swiecieSzajba pisze:jedyna słuchalna: monotheist

zgadzam sie w 100% tylko ja nie rozumiem jak można nie lubić Morbid Tales dla mnei to najlepsza ich płyta po monotheist....sz pisze:powiem wam tak, ze trzeba byc 'metalowym' zakutym łbem, zeby nie zakapowac TMT, ITP (przeciez ta plyta to wizjonerstwo takie, ze !!!) . Jeszcze zrozumiem jak ktos sie czepi Hellhammer, ze ktos sie czepi Morbid Tales. Bo sa to plyty 'najgorszego' zespolu na swiecieKocham bezgranicznie . Mieli slabsza chwile w postaci Cold Lake i Vanity/Nemesis. Ale wrocili z ARCYGENIALNYM Monoteista, najlepsza plyta tego wieku jak narazie. Ona już wyznacza standardy.
IMO ich najbardziej przystępna płyta.Elevatorman pisze:tylko ja nie rozumiem jak można nie lubić Morbid Tales dla mnei to najlepsza ich płyta po monotheist....

ItP bardziej przystępniejsza, więcej luźnych hiciorów, przemieszane z niesamowitymi, nowatorskimi patentamiM@ti pisze:IMO ich najbardziej przystępna płyta.Elevatorman pisze:tylko ja nie rozumiem jak można nie lubić Morbid Tales dla mnei to najlepsza ich płyta po monotheist....
Nad ItP musiałem posiedzieć a Morbida łyknąłem od razu. ;]panzerschreck pisze:ItP bardziej przystępniejsza, więcej luźnych hiciorów, przemieszane z niesamowitymi, nowatorskimi patentami
Też od tego zaczynałem, ale na początku miałem problem z przyswojeniem, wystarczyło lepiej się wsłuchać. Teraz to moja ulubiona płyta Celtów. ;]panzerschreck pisze:Ja od ItP zaczynałem i tego się naprawdę luźno słucha
No ja ItP nie słyszałem jeszczepanzerschreck pisze: Zajadać się takim Moonspell czy czymkolwiek klimatycznym a nie czaić ItP to trochę tak jak nie lubić Black Sabbath a czaić stoner