Death On The Road - album live!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jakie wersje "Death On The Road" planujesz zakupić?

Wszystkie (2CD, 2DVD, 2LP)
16
8%
tylko 2CD
32
16%
tylko 2DVD
76
39%
tylko 2LP
3
2%
2CD, 2DVD
48
24%
2CD, 2LP
0
Brak głosów
2DVD, 2LP
0
Brak głosów
Nie zamierzam zakupić tego wydawnictwa
21
11%

Liczba głosów: 196

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Re: Death On The Road - album live!

Post autor: syzygy »

real_alien pisze:Ale czy nie lepiej gdyby w tych fragmentach pogłośniono publikę? ;)
Chyba byłoby lepiej, ale w końcu w Clansman śpiewali i nie było tak znowu cicho....
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Ale czy nie lepiej gdyby w tych fragmentach pogłośniono publikę?
Nie daloby sie. Publicznosci nie da sie poglasniac w nieskonczonosc, bo mikrofony ktore ja nagrywaja lapia tez to co leci ze sceny. Tak samo jest z wokalem i perkusja. Nagrania nie sa sterylnie czyste i nie zawsze da sie z tym cos zrobic.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

No to lepiej postąpili wstawiając bruca :)
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Według mnie koncertówka powinna posiadać charakterystyczne cechy - wstawki przed utworami, głośna publiczność, itd. DOTR tego nie ma, więc sporo osób powie, że taki np. Beast Over Hammersmith jest lepszy. Ja także to popieram, gdyż wolę "surowe" brzmienie (brak dodatków studyjnych - tylko remastering). Co byśmy mówili to i tak pan Harris wie najlepiej. Np. tak jak w przypadku Rock In Rio dvd (niby zbyt szybkie, irytujące wręcz klatki obrazu, a jednak się podoba - nagrody w wielu krajach także coś oznaczają :wink: ) oraz audio ("wycięte" błędy).
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

BartSmith pisze:Według mnie koncertówka powinna posiadać charakterystyczne cechy - wstawki przed utworami, głośna publiczność, itd. DOTR tego nie ma , więc sporo osób powie, że taki np. Beast Over Hammersmith jest lepszy.
Bo sami zawalili sprawę koncert to koncert i musi mieć oprawkę a DOTR nie ma i traci na ty Baaaaaaardzo wiele....
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

A ja mam takie pytanie apropo Dance of Death na Death on the Road. Czy nie uważacie, że zespół strasznie pływa i nie trzyma rytmu? Nagle zwalnia itp.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Piwowarus pisze:A ja mam takie pytanie apropo Dance of Death na Death on the Road. Czy nie uważacie, że zespół strasznie pływa i nie trzyma rytmu? Nagle zwalnia itp.
ten utwór jak dla mnie jest zrąbany do granic możliwości.... Głos Bruca we wstępie jest jak dla mnie nie najwyższych lotów, a o to akurat się nie bałem, bo myślałem że potym co pokazał na RiR w dream of mirror poradzi sobie z ty świetnie.... a tu takie rozczarowanie... :cry: Jedziemy dalej... To przejście po wstępie też jest do kitu... Bruce nie śpiewa tak drapieżnie jak powinien a cały zespół jest jakiś przygaszony...
a w tej części muzycznej na początku jest nieźle... pierwsze solówki potem zespół gra razem i tu jest znowu kicha.... dalsze solówki są do kitu, brzmią fatalnie...
ropuch

Post autor: ropuch »

EvE pisze:P
Liczę tylko, że na DVD one będą i generalnie będzie to taka właśnie extended version.
no ja mam nadzieje ze tak bedzie, a jesli sie okaze ze i dvd bedzie okrojone to zaczne sobie zle myslec o mejdejach :D
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

A juz nie marudzcie!! :) Zarzucie sobie teraz DOTR na dobry poczatek dnia i do roboty ;)

DOTR z rana jak smietana!! :)
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

A żebyś wiedział, że Cię posłucham :D
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... he,he ... a ja mam od dzisiaj urlop :beer co oczywiście nie zmienia faktu aby nie włączyć ,,Death On The Road" i VOLUME na Maxa ... no może nie tak na Maxa ale mocno podkręcone :rocx
Stranger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stranger »

Dance of death zawsze dziwnie brzmialo live, przede wszystkim dlatego ze brzmienie samych gitar w studiu znacznie odbiegalo od tego co dali na koncercie. Tak naprawde na plycie gra jeden akustyk - prawdopodobnie Adrian, glowna przestrzen nalezy do Janicka a Dave stanowi tam role wypelniacza.
Na koncercie akustyk Jana strasznie brzmi i jest na pierwszym planie a pozostale gitary gdzies z tylu pozniej wchodza. Do tego zawsze grali intro wolniej, byc moze starali sie stworzyc w ten sposob specyficzna atmosfere opowiesci. Jesli chodzi o Brucea to nawet fajnie spiewa jednak koncowka wolnej czesci gdzie trzeba spiewac agresywnie jest troche nieudana.
Can The End Be At Hand?
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Stranger pisze:jednak koncowka wolnej czesci gdzie trzeba spiewac agresywnie jest troche nieudana
Trochę to mało powiedziane :?
Miras
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Miras »

Jak sama nazwa wskazuje płyta koncertowa to ma to byc pelen zapis koncertu a nie wywalone wstawiki, pociete utwory , dogranie wokalu, ściszenie publiczności chociarz czy az tak sciszono to nie wiem bo niemcy sa kiepscy :wink: mam nadzieje ze dvd bedzie lepsze
ropuch

Post autor: ropuch »

Miras pisze:Jak sama nazwa wskazuje płyta koncertowa to ma to byc pelen zapis koncertu a nie wywalone wstawiki, pociete utwory , dogranie wokalu, ściszenie publiczności chociarz czy az tak sciszono to nie wiem bo niemcy sa kiepscy :wink: mam nadzieje ze dvd bedzie lepsze
powinni nagrac koncert z wrocka :P nie dosc, ze w niemczech graja chyba najwiecej koncertow w europie to jeszcze wydaja koncerty z ich kapiata publicznoscia....chamstwo nam tez sie cos nalezy :mrgreen:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

a co sądzicie o Can I Play...??
Wg mnie to ten utwór jest delikatnie mówiąc kiepski i nie mam pojęcia co on robi w setliście...
A wypadł... No właśnie ja jeszcze nie mam wyrobionej do końca opinii... Ale wkurzają mnie te klawisze czy coś tam w tle.... brzmi to tragicznie...
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

CIPWM nie lubie ogólnie, ale w tej setliście za bardzo mi nie przeszkadza. Śmieszny jest ;] Aczkolwiek z Seventh Sona wolałbym usłyszeć chociażby takie Only The Good Die Young.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Yaaqb pisze:Aczkolwiek z Seventh Sona wolałbym usłyszeć chociażby takie Only The Good Die Young.
heh ja z Seventh sona wolałbym usłyszeć cokolwiek tylko nie Can I i the phropercy...... reszta seventh sona porócz tych dwóch jest cudowna :)
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Prophecy też złe nie jest...
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

syzygy pisze:a co sądzicie o Can I Play...??
Mizernie. Nie wydaje mi się tak energiczny jak reszta uworów. Pozatym szczerze to wolałabym inny utwór z SS..
ODPOWIEDZ