Co dalej z legendą Iron Maiden-dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Co dalej z legendą Iron Maiden-dyskusja
Urodziłem się w 1986... I pamiętam kupowanie klocków LEGO w Pewexie. 
Ja urodziłem się w 1985 r. i tez pamiętam Pewexy, na dobrą sprawę do 1993-4 r. w Polsce nie było za dużo rzeczy z Zachodu.
Nie pisze ,że w latach 80 było wspaniale, tylko ,że ludzie byli jacyś inni, potrafili sie jakoś jednoczyć, a teraz gdy wszystko jest dostępne, jakby stracili tego naszego ducha, nie wiem może znów niepotrzebny patos, ale to ,że Polacy pod każdym względem sie Europeizują, nie bardzo mi sie podoba, postęp tak,rozwój tak,ale jakaś odrębność musi być.
Zresztą to troche nie ten temat.
Ogólnie chodzi mi o to,że to miało swój klimat, bo przez to że tak ludzie sie zabijali wręcz dla płyt,sprawiało że szanowali to,że to było dla nich ważne,teraz gdy tak łatwo z dostępem , to muzyka to chleb powszedni, i hierarchi rzeczy jest zupełnie na końcu,zresztą ogólnie cała kultura.
Vlad piszesz,że zazdrościłeś młodym Anglikiem,a taki młody Rosjanin żyjący w ZSSR, to właśnie tobie zazdrościł,bo dla niego to Polska to była jak to oni mówili" Kanada" ,wiem,bo na stosunkach studiach mam stosunki Polsko-Rosyjski i taki facet nam mówił jak oni w ZSSR widzieli Polskę.
Nie pisze ,że w latach 80 było wspaniale, tylko ,że ludzie byli jacyś inni, potrafili sie jakoś jednoczyć, a teraz gdy wszystko jest dostępne, jakby stracili tego naszego ducha, nie wiem może znów niepotrzebny patos, ale to ,że Polacy pod każdym względem sie Europeizują, nie bardzo mi sie podoba, postęp tak,rozwój tak,ale jakaś odrębność musi być.
Zresztą to troche nie ten temat.
Ogólnie chodzi mi o to,że to miało swój klimat, bo przez to że tak ludzie sie zabijali wręcz dla płyt,sprawiało że szanowali to,że to było dla nich ważne,teraz gdy tak łatwo z dostępem , to muzyka to chleb powszedni, i hierarchi rzeczy jest zupełnie na końcu,zresztą ogólnie cała kultura.
Vlad piszesz,że zazdrościłeś młodym Anglikiem,a taki młody Rosjanin żyjący w ZSSR, to właśnie tobie zazdrościł,bo dla niego to Polska to była jak to oni mówili" Kanada" ,wiem,bo na stosunkach studiach mam stosunki Polsko-Rosyjski i taki facet nam mówił jak oni w ZSSR widzieli Polskę.
nie wiem ile masz lat ale jesteś w błędzieVlad Tepes pisze:On jest jednak mitomanem. Gówno wie o latach osiemdziesiątych a marudzi i się podnieca.
Płyty Iron Maiden można było wtedy kupić tylko za granicą. W Polsce nie można było dostać nawet piratów!!
Jedyną szansą na posłuchanie muzyki Iron Maiden było odegranie sobie jej od znajomych. Najczęściej z kasety na kasetę(bo płyty miał mało kto), i była to już i tak gówniana kopia z którejś tam kopii.....
Ostatnio zmieniony śr maja 03, 2006 11:00 pm przez adam IM, łącznie zmieniany 1 raz.
Vlad nie wiem czy na trójce ale tak mi sie jakoś kojarzy.Pamiętam tylko że zaczynało sie koło 23.00 i trwało ze 2 godzinki, nie pamiętam kto to prowadził ani tytułu audycji. W sumie to takich programów było więcej, niektóre sie kończyły, inne zaczynały, ale tę akurat zapamiętałem.
A słucha ktoś Mocnych Nocnych na radiu bis ?
Kurcze kiedyś słuchałem tego chociaż kiepsko u mnie odbiera bis, ale już od chyba roku jakoś nie moge sie załapać.
Co tydzień albo co 2 leciała taka fajna audycja od północy do rana. Wie ktoś czy to jeszcze puszczają ???
Kurcze kiedyś słuchałem tego chociaż kiepsko u mnie odbiera bis, ale już od chyba roku jakoś nie moge sie załapać.
Co tydzień albo co 2 leciała taka fajna audycja od północy do rana. Wie ktoś czy to jeszcze puszczają ???
Tak się akurat składa, że audycja leci przez cały tydzieńpaniron pisze:A słucha ktoś Mocnych Nocnych na radiu bis ?
Swego czasu również słuchałem prawie codziennie, ale potem wolalem sobie pospać dłużej
ja wiem że to leci codziennie, ale zazwyczaj są tam jakieś pierdoły, czasem jakiś gość, no różnie...ale w nocy z wtorku na środy chyba leciała lista a na niej sama dobra muza
A wiesz, teraz coś się pozmieniało chyba, bo jest tam wciśnięta "strefa rock&roll'a wolna od angola" , która kiedyś była emitowana w inny dzień. Także jak ostatnio słuchałem, to sie nie mogłem połapać o co chodzi. Ale generalnie nie puszczają złej muzyki
Kiedyś nawet Gzyl przeczytałem moje sms'y
A ciężko jest, aby przeczytal, naprawdę...
No właśnie oglądam te strone i nie połapać nie moge...
szkoda że mi radyjko tak słabo odbiera te częstotliwości, a na kompie nie mam zamiaru słuchać bo nie usne
szkoda że mi radyjko tak słabo odbiera te częstotliwości, a na kompie nie mam zamiaru słuchać bo nie usne
U mnie kiedyś było fatalnie
Teraz na szczęście dobrze odbiera stacja
A przez kompa jeszcze nie próbowałem słuchać.
I co jak tam wasze przygotowanie do nowej płyty Maiden, trzeba sie jakoś duchowo wzmocnić przed nowym albumem Harrisa i spółki. Pewnie znowóż recenzje będą nieprzychylne na forach i stronach i trzeba sie będzie wykłócać o "naszych" .Jak wychodziło DoD nie miałem jeszcze stałki, teraz jednak będe mógł na bierząco śledzić co tam wypisują o Ironach,a będzie ostro, bo po niektórych co ich sledze ,sledzy ich kariery na forach,to co Maiden wyda ,będą krytykowac, będzie gadanie o końcu kariery i o tym ,że to są stare dziadki ,które zarabiają juz tylko na małolatach. No nic, oczekuje przynajmiej jakichś merytorycznych argumentów.
Mam nadzieje ,że Maiden nagra tak świetną płytę, że zamknie to usta wszystkim niezadowolonym ,a ci którzy skreślali Maiden teraz będą przepraszać.
Up the Irons
:beer
:rocx
Mam nadzieje ,że Maiden nagra tak świetną płytę, że zamknie to usta wszystkim niezadowolonym ,a ci którzy skreślali Maiden teraz będą przepraszać.
Up the Irons
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Hmm... a ja bym wszystkich krytyków od 7 boleści olał 
Po co wogóle czytać takie wypociny? Jak ktoś nie lubi - jego sprawa.
Ja wolę zapuścić sobie nową płytkę i będzie git

Po co wogóle czytać takie wypociny? Jak ktoś nie lubi - jego sprawa.
Ja wolę zapuścić sobie nową płytkę i będzie git
Jedyne co mogę przygotować to kasęThunderBird pisze:I co jak tam wasze przygotowanie do nowej płyty Maiden, trzeba sie jakoś duchowo wzmocnić przed nowym albumem Harrisa i spółki.
Codziennie rano pije herbatę z dziurawca, uprawiam joging, ćwicze portfel i skłony aby być godziwnie przygotowany na nadejście nowego albumu IMThunderBird pisze:I co jak tam wasze przygotowanie do nowej płyty Maiden, trzeba sie jakoś duchowo wzmocnić przed nowym albumem Harrisa i spółki.
a jeżeli chodzi o te krytyki wszędzie to w przypadku kiedy tyczy sie to mojego ulubionego zespołu porpostu nie czytam. nie będę czytał recenzji maiden, tak samo Comy. wolę sam sobie najpierw opinię wyrobić 
A to to wiadomo. Muzykę się czuje, a przeważnie Ci zadufani w sobie recenzenci jadą nieźle po zespołach. Samemu trzeba odkryć dany album , nie może tego robić ktoś za Ciebie :closed
ale często też bywa że przez wcześniejsze przeczytanie recenzji podchodzi się już inaczej do albumu. dlatego jak album jest dla mnei wazny to nei czytam 
To własnie piszę, że trzeba samemu odkryć album 
-
Deleted User 1499
Ja czytam recki dopiero po dokladym przesluchaniu albumu.I wtedy patrze cos sie im podobalo co nie.Ale ogolnie nie zwracam uwagi na to jak jada album.
A powiedz mi kto na to patrzysekcjazwlok pisze:.Ale ogolnie nie zwracam uwagi na to jak jada album.
-
Deleted User 1499
No wiesz sa ludzie co najpierw czytaja recki , a potem nawet nie wlacza plyty bo madry redaktor ja tak shitowal.Fear pisze:A powiedz mi kto na to patrzysekcjazwlok pisze:.Ale ogolnie nie zwracam uwagi na to jak jada album.