Co dalej z legendą Iron Maiden-dyskusja

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Co dalej z legendą Iron Maiden-dyskusja

Post autor: Madril »

Urodziłem się w 1986... I pamiętam kupowanie klocków LEGO w Pewexie. :D
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Ja urodziłem się w 1985 r. i tez pamiętam Pewexy, na dobrą sprawę do 1993-4 r. w Polsce nie było za dużo rzeczy z Zachodu.
Nie pisze ,że w latach 80 było wspaniale, tylko ,że ludzie byli jacyś inni, potrafili sie jakoś jednoczyć, a teraz gdy wszystko jest dostępne, jakby stracili tego naszego ducha, nie wiem może znów niepotrzebny patos, ale to ,że Polacy pod każdym względem sie Europeizują, nie bardzo mi sie podoba, postęp tak,rozwój tak,ale jakaś odrębność musi być.
Zresztą to troche nie ten temat.
Ogólnie chodzi mi o to,że to miało swój klimat, bo przez to że tak ludzie sie zabijali wręcz dla płyt,sprawiało że szanowali to,że to było dla nich ważne,teraz gdy tak łatwo z dostępem , to muzyka to chleb powszedni, i hierarchi rzeczy jest zupełnie na końcu,zresztą ogólnie cała kultura.
Vlad piszesz,że zazdrościłeś młodym Anglikiem,a taki młody Rosjanin żyjący w ZSSR, to właśnie tobie zazdrościł,bo dla niego to Polska to była jak to oni mówili" Kanada" ,wiem,bo na stosunkach studiach mam stosunki Polsko-Rosyjski i taki facet nam mówił jak oni w ZSSR widzieli Polskę.
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

Vlad Tepes pisze:On jest jednak mitomanem. Gówno wie o latach osiemdziesiątych a marudzi i się podnieca.
Płyty Iron Maiden można było wtedy kupić tylko za granicą. W Polsce nie można było dostać nawet piratów!!
Jedyną szansą na posłuchanie muzyki Iron Maiden było odegranie sobie jej od znajomych. Najczęściej z kasety na kasetę(bo płyty miał mało kto), i była to już i tak gówniana kopia z którejś tam kopii.....
nie wiem ile masz lat ale jesteś w błędzie :P płyty mozna było kupic na tzw. giełdach płytowych. u nas w Gliwicach odbywała się taka w klubie studenckim Gwarek. co niedziela mogłeś kupić co chciałeś wybór był ogromny tyle że z kasa było bardzo kiepsko. ja swoją pierwszą płytę IM kupiłem za zarobione na wakacjach pieniądze (rozładowywałem wagony) była to wydana przez Jugoton płyta Piece of Mind. a muzy można było posłuchać w trójce w audycjach Kaczkowskiego MiniMax (w czwartki o godz.20) i Gaszyńskiego, nazwy juz nie pamiętam ale leciało to zawsze w poniedziałek o godz.22 oni byli na bierząco. praktycznie mieli płyty z pod igły. więc z tym słuchaniem nie było tak źle. oczywiście kwestia sprzętu była duża bo nie każdy mógł sobie kupić magnetofon szpulowy Koncert za 107 000 ówczesnych złotych, ba nawet na coś tańszego mało kogo było stać a jak juz miałeś kasę to w sklepie pojawiały się 3szt na 300 chętnych.
Ostatnio zmieniony śr maja 03, 2006 11:00 pm przez adam IM, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Vlad nie wiem czy na trójce ale tak mi sie jakoś kojarzy.Pamiętam tylko że zaczynało sie koło 23.00 i trwało ze 2 godzinki, nie pamiętam kto to prowadził ani tytułu audycji. W sumie to takich programów było więcej, niektóre sie kończyły, inne zaczynały, ale tę akurat zapamiętałem.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

A słucha ktoś Mocnych Nocnych na radiu bis ?
Kurcze kiedyś słuchałem tego chociaż kiepsko u mnie odbiera bis, ale już od chyba roku jakoś nie moge sie załapać.
Co tydzień albo co 2 leciała taka fajna audycja od północy do rana. Wie ktoś czy to jeszcze puszczają ???
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

paniron pisze:A słucha ktoś Mocnych Nocnych na radiu bis ?
Kurcze kiedyś słuchałem tego chociaż kiepsko u mnie odbiera bis, ale już od chyba roku jakoś nie moge sie załapać.
Co tydzień albo co 2 leciała taka fajna audycja od północy do rana. Wie ktoś czy to jeszcze puszczają ???
Tak się akurat składa, że audycja leci przez cały tydzień :wink: Od 0:00 do 5:55. Oto program : http://www.polskieradio.pl/bis/pasmo.aspx?piid=10
Swego czasu również słuchałem prawie codziennie, ale potem wolalem sobie pospać dłużej :wink:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

ja wiem że to leci codziennie, ale zazwyczaj są tam jakieś pierdoły, czasem jakiś gość, no różnie...ale w nocy z wtorku na środy chyba leciała lista a na niej sama dobra muza
Fear
-#Assassin
-#Assassin

A wiesz, teraz coś się pozmieniało chyba, bo jest tam wciśnięta "strefa rock&roll'a wolna od angola" , która kiedyś była emitowana w inny dzień. Także jak ostatnio słuchałem, to sie nie mogłem połapać o co chodzi. Ale generalnie nie puszczają złej muzyki :wink: Kiedyś nawet Gzyl przeczytałem moje sms'y :) A ciężko jest, aby przeczytal, naprawdę...
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

No właśnie oglądam te strone i nie połapać nie moge...
szkoda że mi radyjko tak słabo odbiera te częstotliwości, a na kompie nie mam zamiaru słuchać bo nie usne
Fear
-#Assassin
-#Assassin

U mnie kiedyś było fatalnie :? Teraz na szczęście dobrze odbiera stacja :) A przez kompa jeszcze nie próbowałem słuchać.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

I co jak tam wasze przygotowanie do nowej płyty Maiden, trzeba sie jakoś duchowo wzmocnić przed nowym albumem Harrisa i spółki. Pewnie znowóż recenzje będą nieprzychylne na forach i stronach i trzeba sie będzie wykłócać o "naszych" .Jak wychodziło DoD nie miałem jeszcze stałki, teraz jednak będe mógł na bierząco śledzić co tam wypisują o Ironach,a będzie ostro, bo po niektórych co ich sledze ,sledzy ich kariery na forach,to co Maiden wyda ,będą krytykowac, będzie gadanie o końcu kariery i o tym ,że to są stare dziadki ,które zarabiają juz tylko na małolatach. No nic, oczekuje przynajmiej jakichś merytorycznych argumentów.
Mam nadzieje ,że Maiden nagra tak świetną płytę, że zamknie to usta wszystkim niezadowolonym ,a ci którzy skreślali Maiden teraz będą przepraszać.

Up the Irons :!: :idea: :beer :D :rocx
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Hmm... a ja bym wszystkich krytyków od 7 boleści olał ;)

Po co wogóle czytać takie wypociny? Jak ktoś nie lubi - jego sprawa.

Ja wolę zapuścić sobie nową płytkę i będzie git :)
ThunderBird pisze:I co jak tam wasze przygotowanie do nowej płyty Maiden, trzeba sie jakoś duchowo wzmocnić przed nowym albumem Harrisa i spółki.
Jedyne co mogę przygotować to kasę :lol: ;)
Fear
-#Assassin
-#Assassin

ThunderBird pisze:I co jak tam wasze przygotowanie do nowej płyty Maiden, trzeba sie jakoś duchowo wzmocnić przed nowym albumem Harrisa i spółki.
Codziennie rano pije herbatę z dziurawca, uprawiam joging, ćwicze portfel i skłony aby być godziwnie przygotowany na nadejście nowego albumu IM 8)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

a jeżeli chodzi o te krytyki wszędzie to w przypadku kiedy tyczy sie to mojego ulubionego zespołu porpostu nie czytam. nie będę czytał recenzji maiden, tak samo Comy. wolę sam sobie najpierw opinię wyrobić ;)
Fear
-#Assassin
-#Assassin

A to to wiadomo. Muzykę się czuje, a przeważnie Ci zadufani w sobie recenzenci jadą nieźle po zespołach. Samemu trzeba odkryć dany album , nie może tego robić ktoś za Ciebie :closed
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

ale często też bywa że przez wcześniejsze przeczytanie recenzji podchodzi się już inaczej do albumu. dlatego jak album jest dla mnei wazny to nei czytam ;)
Fear
-#Assassin
-#Assassin

To własnie piszę, że trzeba samemu odkryć album :)
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Ja czytam recki dopiero po dokladym przesluchaniu albumu.I wtedy patrze cos sie im podobalo co nie.Ale ogolnie nie zwracam uwagi na to jak jada album.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

sekcjazwlok pisze:.Ale ogolnie nie zwracam uwagi na to jak jada album.
A powiedz mi kto na to patrzy :wink:
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Fear pisze:
sekcjazwlok pisze:.Ale ogolnie nie zwracam uwagi na to jak jada album.
A powiedz mi kto na to patrzy :wink:
No wiesz sa ludzie co najpierw czytaja recki , a potem nawet nie wlacza plyty bo madry redaktor ja tak shitowal.
ODPOWIEDZ