Maiden England
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden England
Panowie z Maiden są mistrzami w sprzedawaniu po trochu odgrzewanych kotletów i co najciekawsze te kotlety mają cały czas ogromną rzeszę smakoszy. Jak więc z tego nie korzystać. Szef kuchni Rod jeszcze długo będzie serwował nam takie dania. 
Apetyczna metafora.
Na trailerze na YT jakość HD nie powala. Ale i tak jest dobrze, widać, że stare video.
Na trailerze na YT jakość HD nie powala. Ale i tak jest dobrze, widać, że stare video.
Fajnie, że trailer o wszystkim może przesądzać... Cóż, te kotlety nawet po odgrzaniu smakują wybornie - nic dodać nic ująć. Życzę współczesnym gwiazdom takich kotletów po 25 latach(...)
oby wiecej takich kotletow.....czekam i kupuje bez dwoch zdan...12 wasted years ogladalem jeszcze kiedys na VHS wiec fajnie bedzie miec to w kolekcji na plycie dvd,sam koncert mistrzostwo swiata....czego wiecej chciec ??? 
Wszystko OK. Maiden England + 12 Wasted Years fajna sprawa. Szkoda jednak, że nie wrzucili występu z MoR, albo czegoś z czeluści archiwum (a na pewno byłoby z czego wybrać). Zamiast tego mamy po raz 100 klipy promocyjne. Jak dla mnie to trochę za mało i czuję lekki niedosyt. Znając strategię wydawniczą zespołu za czas jakiś ukaże się jakieś "limited exclusive edition" ME powiększony o powyższe, albo jako osobne wydawnictwo. To może trochę drażnić.
I jeszcze jedna uwaga: większość tego typu wydawnictw można kupić w boxie DVD+CD (patrz choćby ostatni live Led Zeppelin), u Maiden muszą to być zawsze osobne byty, którymi bezwstydnie drenuje się kieszenie fanów. Ot taka polityka zespołu i menadżmentu.
Sama zawartość merytoryczna ME i 12WY - bezapelacyjny mus i miód na serce.
I jeszcze jedna uwaga: większość tego typu wydawnictw można kupić w boxie DVD+CD (patrz choćby ostatni live Led Zeppelin), u Maiden muszą to być zawsze osobne byty, którymi bezwstydnie drenuje się kieszenie fanów. Ot taka polityka zespołu i menadżmentu.
Sama zawartość merytoryczna ME i 12WY - bezapelacyjny mus i miód na serce.
Dla kolekcjonera to nawet lepiej wiec nie narzekam ;-]I jeszcze jedna uwaga: większość tego typu wydawnictw można kupić w boxie DVD+CD (patrz choćby ostatni live Led Zeppelin), u Maiden muszą to być zawsze osobne byty, którymi bezwstydnie drenuje się kieszenie fanów. Ot taka polityka zespołu i menadżmentu.
Poza tym w dobie internetu nie trzeba tyle płakać, przecież przymusu kupna nie ma
Ja jedynie marudze od jakiegoś czasu, że winyle kolorowe a nie czarne :j
Jakos nie moge sobie przypomniec wersji deluxe, poprzednich wspominkowych wydawnictw, wydawanych po czasie dla kasy?
A mi to właśnie pasuje, bo nie wszystkie audio koncertówki muszę mieć.Bamoko pisze:I jeszcze jedna uwaga: większość tego typu wydawnictw można kupić w boxie DVD+CD (patrz choćby ostatni live Led Zeppelin), u Maiden muszą to być zawsze osobne byty, którymi bezwstydnie drenuje się kieszenie fanów. Ot taka polityka zespołu i menadżmentu.
www.MetalSide.pl
Choćby ostatnia seria winyli - ewidentny skok na kasę, a dla mnie ból, że nie mogę sobie na nie wszystkie teraz pozwolić. Do tego dojdzie jeszcze teraz cały zestaw ME (DVD+CD+LP). Panowie nie mają litościBudziol pisze:Jakos nie moge sobie przypomniec wersji deluxe, poprzednich wspominkowych wydawnictw, wydawanych po czasie dla kasy?
Mnie tam po nich mdli.RALF pisze:Cóż, te kotlety nawet po odgrzaniu smakują wybornie
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
no dobrze to dyskografia odswiezona na pictureach to juz naprawde dla maniakow, ale nie robia tak ze wydaja FF a po roku wersje deluxe z RTTH koncertowym, bez przesadyBamoko pisze:Choćby ostatnia seria winyli - ewidentny skok na kasę, a dla mnie ból, że nie mogę sobie na nie wszystkie teraz pozwolić. Do tego dojdzie jeszcze teraz cały zestaw ME (DVD+CD+LP). Panowie nie mają litościBudziol pisze:Jakos nie moge sobie przypomniec wersji deluxe, poprzednich wspominkowych wydawnictw, wydawanych po czasie dla kasy?
Na ilu nośnikach by to nie wydali to nie ma innej opcji - trza kupić 
+1mic7 pisze:Na ilu nośnikach by to nie wydali to nie ma innej opcji - trza kupić
- michalhusta
- -#Invader

- dostoevsky
- -#Assassin

A ja z kolei lubię rzeczone kotlety. 2-1.Emilio pisze:Mnie tam po nich mdli.RALF pisze:Cóż, te kotlety nawet po odgrzaniu smakują wybornie
LP nie było wcześniej wydane, a CD wydane było razem z VHS, choć raczej ciężko dostępne.Bamoko pisze: Do tego dojdzie jeszcze teraz cały zestaw ME (DVD+CD+LP). Panowie nie mają litości
W 1994 wydali tylko część koncertu z NEC - to był ścisły limit!
ZAJEBISTA OKŁADKA - miazga w starym, dobrym stylu...
Okładka? Okładka to jest pfff... bluźnierstwo, dla mnie to właśnie kibel, jakiś Eddie na koniu, normalnie na motorze ma być, taka jaka była w 1988 roku.. ale to już nie pierwszy raz jak te jełopy zmieniają okładki, w '98 remasters są zmiany i największe ciegi powinien zebrać ten, kto zmienił cover pierwszej płyty no i No prayera... dajcie spokój... żenada!!!
a nawet szczerze nie zauwazylem zmian na no prayer tylko jedynce 
kon ok, ale oryginalu powinni nie tykac, nawet kiedys byl to jeden z wzorow ktory na tatoo rozwazalem, stanelo na innym Edku
kon ok, ale oryginalu powinni nie tykac, nawet kiedys byl to jeden z wzorow ktory na tatoo rozwazalem, stanelo na innym Edku