Megadeth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album MegadetH to:

Killing Is My Business... And Business Is Good
16
9%
Peace Sells... But Who's Buying?
20
11%
So Far, So Good... So What!
7
4%
Rust In Peace
81
46%
Countdown to Extinction
24
13%
Youthanasia
18
10%
Hidden Treasures
0
Brak głosów
Cryptic Writings
4
2%
Risk
2
1%
The World Needs a Hero
2
1%
The System Has Failed
1
1%
United Abominations
3
2%

Liczba głosów: 178

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Re: Megadeth

Post autor: Saimon1995 »

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Brzmi jak odrzut z Endgame, nie jest to poziom tamtej płyty, ale coś w tamtym stylu i w sumie nie jest złe :) Solówki na plus. Na pewno lepszy niż pierwszy utwór z tej nowej płyty który udostępnili.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Jestem urzeczony tym kawałkiem i mam wielką nadzieję, że zapowiada taki poziom całej płyty. :dance:
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Mamy kolejny kawałek z nowej płyty Megadeth. Jak Wam się podoba?

http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... -FEAR.html
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

:| Dobrze, że krótki. ;)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Ten kawałek jest idealną odpowiedzią dlaczego nie byłem zachwycony, że na nowej płycie Megadeth znajdzie się cover. Właśnie dlatego ;)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Bardzo chciałem jechać na Megadeth ale jeśli reszta utwór będzie tak samo słaba to nawet nie będzie mi żal, że mnie nie będzie :P
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Michał pisze:Bardzo chciałem jechać na Megadeth ale jeśli reszta utwór będzie tak samo słaba to nawet nie będzie mi żal, że mnie nie będzie :P
Z Super Collider grali zazwyczaj 1, czasami góra 2 kawałki na koncertach (a resztę same klasyki), więc jeśli nowy album będzie miał niekoniecznie najlepsze przyjęcie, to podejrzewam, że powtórzą ten manewr :lol:
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

https://www.youtube.com/watch?v=QrV61ATP3Ec

Według mnie bardzo fajny utwór!
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

Zawsze ich uważałem bardziej za speed, niż za thrash.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Mniejsza o szufladki, to nie ma znaczenia czy thrash czy speed czy co tam jeszcze... utwór zły nie jest, w sumie dość przyjemny. Dobre solówki, melodyjne riffy, bardzo podobają mi się riffy po solówkach. Ale mimo wszystko najbardziej lubię Megadeth w takiej bardziej technicznej i bliższej thrashowi formie jak np. na Rust in Peace albo z nowszych na Endgame.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

on_the_run pisze:Zawsze ich uważałem bardziej za speed, niż za thrash.
Megadeth i speed metal :roll: ? Megadeth to co najwyżej thrashyk :P. A tak na poważnie Megadeth na starych płytach można powiedzieć jeszcze był ostry, miał ten thrashowy pazur, ale później strasznie zlajtowieli :), mieli za leciutkie brzmienie. Zwłaszcza na płytach wydanych po 1990 roku. Speed Metal to Exciter, pierwszy Helloween, Anvil, francuski ADX, stary Znöwhite, Abattoir, belgijski Acid, Tröjan, wczesny Blind Guardian... Między tymi kapelami, a tym co robił/robi Megadeth jest spooora różnica.

Co do ich ostatnich utworów to lepsze to niż ich środkowe płyty, jednak fanem tej kapeli chyba już nigdy nie będę... No może przegram sobie kiedyś na cd "Killing Is My Business... And Business Is Good!", bo tego jeszcze mogę wysłuchać bez grymasu w całości :) .
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Po pierwszym przesłuchaniu nowej płyty - zgodnie z oczekiwaniami, czyli średnio. 4, może 5 utworów jest OK. Druga połowa płyty chyba lepsza.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Bardzo fajne jest Poisonous Shadows.
Przy intrze można spokojnie nucić sobie słowa z Shadows of the Valley :lol:
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

LukaSieka pisze:No może przegram sobie kiedyś na cd "Killing Is My Business... And Business Is Good!", bo tego jeszcze mogę wysłuchać bez grymasu w całości :) .
Przecietny album, zagraj sobie lepiej nastepny :)

Polsuchalem troche kawalkow z Dystopia, nie powiem ze wszytskich, ale wszystko wskazuje na to ze najlepszym albumem Megadeth nagranym w XXI wieku wiaz pozostaje TSHF
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Zdecydowanie TSHF jest najlepszy w XXIw., na drugim miejscu chyba Endgame
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Słucham tej nowej ze wszystkimi bonusami (łącznie jest 15 kawałków) chyba 4 raz i jest coraz lepiej. Zaczynam się przekonywać.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

voivod' ma racje Peace sells to potega, u mnie moj nr 2 za RiP, bardzo bym chcial zeby ta Dystopia pobiła System moj nr 5 w ich dyskografii najlepsza 4 (Rip, Peace, So Far i Youthanasia jest nie do ruszenia) jeszcze ostanio rudy mowil, ze juz nigdy nie zagraja the conjuring, dobrze, ze to slyszalem na zywca :P
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

voivod' pisze:
LukaSieka pisze:No może przegram sobie kiedyś na cd "Killing Is My Business... And Business Is Good!", bo tego jeszcze mogę wysłuchać bez grymasu w całości :) .
Przecietny album, zagraj sobie lepiej nastepny :)
Ja znam dobrze pierwsze cztery lp Megadeth, ale jakoś najbardziej toleruje jedynkę. Generalnie tego zespołu nigdy nie lubiłem. Dopiero pare lat temu się bardziej przekonałem do wokalu Mustgeja i tego ich brzmienia. Gdyby nie ta miękka produkcja pewnie nie miałbym z tym wcześniej problemu, ale jak dla mnie brzmienie kładzie wiele u tej kapeli.
Ja się wychowałem na o wiele bardziej ostrzejszych i brudniejszych produkcjach typu Sodom, Hellhammer, Bathory, Protector, dwa pierwsze Onslaught, stary Kreator, niemiecki Poison, pierwsze trzy Slayer, Dark Angel, Destruction.... Głównie europejskie rzeczy...
I tak po prawdzie, to tak jak pisałem wcześniej, dopiero kilka lat temu przekonałem się trochę więcej do zespołów zza Oceanu. Kiedyś na taki Testament, Megadeth, Death Angel, Forbidden, Defiance, Annihilator czy Sacred Reich nie mogłem patrzeć, a co dopiero słuchać :P . A do brzmień pokroju "Vulgar Display Of Power" chyba już się nigdy nie przekonam. Za ładnie tam to wszystko jest nagrane. Zdecydowanie za nowocześnie jak na ten 1992 rok.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

No Megadeth nigdy nie byli rzeźnikami, grali bardziej melodyjna odmiane thrashu i jest to tez zespol pewnie mocno przeceniany, bo po RIP, nagrali moze jeszcze ze 3 naprawde udane albumy, ale akurat Peace Sells to zdecydowanie jeden z najlepszych metalowych krazkow w ogole, w zasadzie ze kapel ktore wymieniles w swoim poscie to tylko Slayer, Bathory i Pantera(;P),maja na swoim koncie rownie dobre pozycje moim zdaniem
ODPOWIEDZ