Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Megadeth
Brzmi jak odrzut z Endgame, nie jest to poziom tamtej płyty, ale coś w tamtym stylu i w sumie nie jest złe
Solówki na plus. Na pewno lepszy niż pierwszy utwór z tej nowej płyty który udostępnili.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Jestem urzeczony tym kawałkiem i mam wielką nadzieję, że zapowiada taki poziom całej płyty. 
-
Deleted User 2259
Mamy kolejny kawałek z nowej płyty Megadeth. Jak Wam się podoba?
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... -FEAR.html
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... -FEAR.html
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ten kawałek jest idealną odpowiedzią dlaczego nie byłem zachwycony, że na nowej płycie Megadeth znajdzie się cover. Właśnie dlatego 
Bardzo chciałem jechać na Megadeth ale jeśli reszta utwór będzie tak samo słaba to nawet nie będzie mi żal, że mnie nie będzie 
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Z Super Collider grali zazwyczaj 1, czasami góra 2 kawałki na koncertach (a resztę same klasyki), więc jeśli nowy album będzie miał niekoniecznie najlepsze przyjęcie, to podejrzewam, że powtórzą ten manewrMichał pisze:Bardzo chciałem jechać na Megadeth ale jeśli reszta utwór będzie tak samo słaba to nawet nie będzie mi żal, że mnie nie będzie
-
on_the_run
- -#Trooper

Zawsze ich uważałem bardziej za speed, niż za thrash.
Mniejsza o szufladki, to nie ma znaczenia czy thrash czy speed czy co tam jeszcze... utwór zły nie jest, w sumie dość przyjemny. Dobre solówki, melodyjne riffy, bardzo podobają mi się riffy po solówkach. Ale mimo wszystko najbardziej lubię Megadeth w takiej bardziej technicznej i bliższej thrashowi formie jak np. na Rust in Peace albo z nowszych na Endgame.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Megadeth i speed metalon_the_run pisze:Zawsze ich uważałem bardziej za speed, niż za thrash.
Co do ich ostatnich utworów to lepsze to niż ich środkowe płyty, jednak fanem tej kapeli chyba już nigdy nie będę... No może przegram sobie kiedyś na cd "Killing Is My Business... And Business Is Good!", bo tego jeszcze mogę wysłuchać bez grymasu w całości
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Po pierwszym przesłuchaniu nowej płyty - zgodnie z oczekiwaniami, czyli średnio. 4, może 5 utworów jest OK. Druga połowa płyty chyba lepsza.
Bardzo fajne jest Poisonous Shadows.
Przy intrze można spokojnie nucić sobie słowa z Shadows of the Valley
Przy intrze można spokojnie nucić sobie słowa z Shadows of the Valley
Przecietny album, zagraj sobie lepiej nastepnyLukaSieka pisze:No może przegram sobie kiedyś na cd "Killing Is My Business... And Business Is Good!", bo tego jeszcze mogę wysłuchać bez grymasu w całości.
Polsuchalem troche kawalkow z Dystopia, nie powiem ze wszytskich, ale wszystko wskazuje na to ze najlepszym albumem Megadeth nagranym w XXI wieku wiaz pozostaje TSHF
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Zdecydowanie TSHF jest najlepszy w XXIw., na drugim miejscu chyba Endgame
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Słucham tej nowej ze wszystkimi bonusami (łącznie jest 15 kawałków) chyba 4 raz i jest coraz lepiej. Zaczynam się przekonywać.
-
Deleted User 2259
voivod' ma racje Peace sells to potega, u mnie moj nr 2 za RiP, bardzo bym chcial zeby ta Dystopia pobiła System moj nr 5 w ich dyskografii najlepsza 4 (Rip, Peace, So Far i Youthanasia jest nie do ruszenia) jeszcze ostanio rudy mowil, ze juz nigdy nie zagraja the conjuring, dobrze, ze to slyszalem na zywca 
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Ja znam dobrze pierwsze cztery lp Megadeth, ale jakoś najbardziej toleruje jedynkę. Generalnie tego zespołu nigdy nie lubiłem. Dopiero pare lat temu się bardziej przekonałem do wokalu Mustgeja i tego ich brzmienia. Gdyby nie ta miękka produkcja pewnie nie miałbym z tym wcześniej problemu, ale jak dla mnie brzmienie kładzie wiele u tej kapeli.voivod' pisze:Przecietny album, zagraj sobie lepiej nastepnyLukaSieka pisze:No może przegram sobie kiedyś na cd "Killing Is My Business... And Business Is Good!", bo tego jeszcze mogę wysłuchać bez grymasu w całości.
Ja się wychowałem na o wiele bardziej ostrzejszych i brudniejszych produkcjach typu Sodom, Hellhammer, Bathory, Protector, dwa pierwsze Onslaught, stary Kreator, niemiecki Poison, pierwsze trzy Slayer, Dark Angel, Destruction.... Głównie europejskie rzeczy...
I tak po prawdzie, to tak jak pisałem wcześniej, dopiero kilka lat temu przekonałem się trochę więcej do zespołów zza Oceanu. Kiedyś na taki Testament, Megadeth, Death Angel, Forbidden, Defiance, Annihilator czy Sacred Reich nie mogłem patrzeć, a co dopiero słuchać
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
No Megadeth nigdy nie byli rzeźnikami, grali bardziej melodyjna odmiane thrashu i jest to tez zespol pewnie mocno przeceniany, bo po RIP, nagrali moze jeszcze ze 3 naprawde udane albumy, ale akurat Peace Sells to zdecydowanie jeden z najlepszych metalowych krazkow w ogole, w zasadzie ze kapel ktore wymieniles w swoim poscie to tylko Slayer, Bathory i Pantera(;P),maja na swoim koncie rownie dobre pozycje moim zdaniem