SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Post autor: Lipa »

Spokojnie ludzie. Wszystkiego się dziś dowiemy. Nie ma co. Obejrzyjcie jakiś film, serial czy koncert, posłuchajcie jakichś płyt lub przeczytajcie książkę by czas zleciał. ;) Scream for me Tallin! Liczę na coś mocnego!
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

mam info z wiarygodnego źródła, że muzykom nie idą zbytnio próby i zamierzają przez 1,5h w kółko grać Wratchild, bo ten numer mają w małym palcu :lol:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Lipa pisze: sob maja 26, 2018 11:41 am Spokojnie ludzie. Wszystkiego się dziś dowiemy. Nie ma co. Obejrzyjcie jakiś film, serial czy koncert, posłuchajcie jakichś płyt lub przeczytajcie książkę by czas zleciał. ;) Scream for me Tallin! Liczę na coś mocnego!
Jest Dzień Matki, zajmijmy się mamami, najlepiej jak... porozmawiamy z nimi o setliscie IM 2018 :jee:
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Dokładnie! Zajmijmy się matkami! Ja dziś już z nią o tym rozmawiałem!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Ja wręczyłem 7 czerwonych róż i kupiłem książkę o historii Krzyżaków, no i znów ten SotC. Nie da się uciec od skojarzeń w takim dniu :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

RALF pisze: sob maja 26, 2018 11:36 am Skąd ta pewność, mam info iż grali go na próbie w czwartek! Oczywiście, nie sprawdzałem tego, niemniej - co będzie, to będzie.

Ale chyba w czwartek dopiero lecieli na miejsce?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

joseba pisze: sob maja 26, 2018 11:46 am mam info z wiarygodnego źródła, że muzykom nie idą zbytnio próby i zamierzają przez 1,5h w kółko grać Wratchild, bo ten numer mają w małym palcu :lol:
Jak będzie Wrathchild to będę się cieszył bo jeszcze nie słyszałem a każdy utwór z Killers mnie ucieszy :wink:

Rozmowa z mamą o setliscie Ironów już odbyta,
a to, że jej to nie interesuję nie ma żadnego znaczenia :lol:

W Alexandra nie wierzyłem od początku, ale jeśli mam być szczery to Clansman, SOTC i Icarus mnie bardziej cieszą niż Alex. Trzeba spiąć poślady i kupić wreszcie bilet :lol:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze: sob maja 26, 2018 11:36 amPopis to ja dam dziś wieczorem - nie podoba się, nie czyta się :) Dla ścisłości - ta wypowiedź to właśnie jest spam. :dance:
W sumie to współczuję... że masz takie "życie". Piękna pogoda za oknem, sobota... sto sposobów na spędzenie tego dnia. A Ty podniecasz sie i za przeproszeniem "srasz żarem" co tam 6 podstarzałych Angoli przygotowało na wieczorną setliste :lol: Trochę to smutne ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

gumbyy pisze:
RALF pisze: sob maja 26, 2018 11:36 amPopis to ja dam dziś wieczorem - nie podoba się, nie czyta się :) Dla ścisłości - ta wypowiedź to właśnie jest spam. :dance:
W sumie to współczuję... że masz takie "życie". Piękna pogoda za oknem, sobota... sto sposobów na spędzenie tego dnia. A Ty podniecasz sie i za przeproszeniem "srasz żarem" co tam 6 podstarzałych Angoli przygotowało na wieczorną setliste :lol: Trochę to smutne ;)
Nie ma to jak wytknac komus malo ''ambitne'' spedzanie czasu, robiac to samo. :P
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Może takie kwasy trzymajmy z dala od forum, bo ciekawie to nie wygląda...

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Zgadzam się ze Schizoidem. Nie wylewajmy tu kwasów.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Papa pisze: sob maja 26, 2018 12:31 pmNie ma to jak wytknac komus malo ''ambitne'' spedzanie czasu, robiac to samo. :P
Teraz jestem w pracy, to i zerknę czasami na forum z nudów. Wieczorem na pewno mnie nie bedzie ;) :P

Spoko... z mojej strony koniec tematu.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Nie ma się co napinać. 8) Prawdę mówiąc, może komuś się to podobać lub nie, dzięki m.in. RALFowi to forum żyje i ma się dobrze. Przynajmniej coś się dzieje. Gdyby nikt się nie odzywał, to zaś mielibyśmy narzekanie w stylu: 'dziś pierwszy koncert IM, a nikt nie pisze, każdy ma to gdzieś'. :)

A wracając do tematu - jeśli rzeczywiście Clansman, Sign i Flight, jako perełki się sprawdzą, to ja jestem bardzo usatysfakcjonowany. Może nie wniebowzięty (brakuje Alexandra :wink:), ale "burza w mediach społecznościowych" po secie z takimi kompozycjami powinna być i to w pozytywnym sensie.

Teraz tylko się módlmy, żeby nie dołożyli w "gratisie" Wratchild i CIPWM. He he. :lol:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

FaithNoMore pisze: sob maja 26, 2018 1:26 pm
Teraz tylko się módlmy, żeby nie dołożyli w "gratisie" Wratchild i CIPWM. He he. :lol:
Chyba wszyscy przebolejemy te numery, jeśli dostaniemy Sign Of The Cross i Clansmana.

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Schizoid pisze: sob maja 26, 2018 1:39 pm
FaithNoMore pisze: sob maja 26, 2018 1:26 pm
Chyba wszyscy przebolejemy te numery, jeśli dostaniemy Sign Of The Cross i Clansmana.
Wszystko, wszystko!... tylko nie Wratchild.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To dla mnie w ogóle numer-zagadka :lol: Przeciętny utwór, który do zespołu nie pasuje już od wielu lat, ale pomimo to go grają. A nawet nie jest hitem. Ale jeśli go zrekompensują czymś dobrym, to wybaczę.

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Grają go bo to jeden z ich pierwszych utworów, który powstał na długo przed wydaniem debiutu i temu mają do niego sentyment. Poza tym to naprawdę niezły kawał mięcha, ze świetnym riffem, ścieżką basu i dziką solówką Dave'a, którą swego czasu grał nawet zębami. Tylko po tylu latach mogliby sobie dać z nim już spokój i wyciągnąć coś mniej oczywistego.
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Nie ma gdzieś może zakładów bukmacherskich na setlistę? Wizję miałem we śnie :idea:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

On świetnie brzmi w wersjach z Di'Anno, z Brucem już gorzej, ale na przykład na trasie TBOS do setu pasował jak pięść do nosa.
A sentyment ma chyba tylko 2/6 zespołu, pozostałych muzyków nie było za czasów przed debiutem.

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

A sentyment ma chyba tylko 2/6 zespołu, pozostałych muzyków nie było za czasów przed debiutem.
To tym bardziej smarki nie mają nic do gadania :lol:
ODPOWIEDZ