Ozzy Osbourne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Ozzy Osbourne

Post autor: Bon Dzosef »

phenom pisze: wt lut 25, 2020 7:14 pm Z tego co Ozzy pisze na redditowym AMA, zabiera się za robienie nowego albumu z tym samym producentem
:lol: :lol: :lol:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dzosef pisze: wt lut 25, 2020 7:31 pm
phenom pisze: wt lut 25, 2020 7:14 pm Z tego co Ozzy pisze na redditowym AMA, zabiera się za robienie nowego albumu z tym samym producentem

Żal chłopa. On naprawdę powinien odpocząć. Może próbować coś sobie koncertować, jeżeli tego potrzebuje, żeby odpocząć od tej wiedźmy, która próbuje go zagonić na śmierć, ale też raczej lokalnie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
phenom
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: phenom »

pz pisze: wt lut 25, 2020 7:36 pm
Dzosef pisze: wt lut 25, 2020 7:31 pm

Żal chłopa. On naprawdę powinien odpocząć. Może próbować coś sobie koncertować, jeżeli tego potrzebuje, żeby odpocząć od tej wiedźmy, która próbuje go zagonić na śmierć, ale też raczej lokalnie.
Szczerze mówiąc to wydaje mi się, że on po prostu musi coś robić. Koncertować póki co nie może i wątpię, że w ogóle będzie mógł. Więc chce nagrywać album, żeby nie siedzieć w domu. Ale czy cokolwiek z tego wyjdzie...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Pamiętam taki wywiad z "wiekowym" muzykiem (chyba z Gillanem), w którym stwierdził, że w sumie dobrze mu się siedzi w domu, ale po jakimś czasie zaczyna go nosić i chce znowu wyjść na scenę. Może Ozzy też tak ma. Niestety z nagrywania za wiele mu nie wychodzi. Oczywiście to nasza opinia, dziennikarze się pospuszczają nad jego płytą, "radia" będą puszczać, bo to przecież nowy Ozzy, sporo ludzi kupi.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Benson
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Benson »

W Teraz Rocku 5/5 :mrgreen: Ja nie słuchałem, więc się nie wypowiem.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Benson pisze: śr lut 26, 2020 1:44 pm W Teraz Rocku 5/5 :mrgreen:
Kto by sie spodziewał ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

pz pisze: wt lut 25, 2020 7:49 pm Pamiętam taki wywiad z "wiekowym" muzykiem (chyba z Gillanem), w którym stwierdził, że w sumie dobrze mu się siedzi w domu, ale po jakimś czasie zaczyna go nosić i chce znowu wyjść na scenę. Może Ozzy też tak ma. Niestety z nagrywania za wiele mu nie wychodzi. Oczywiście to nasza opinia, dziennikarze się pospuszczają nad jego płytą, "radia" będą puszczać, bo to przecież nowy Ozzy, sporo ludzi kupi.
Myślę, że Ozzy ma wywalone na opinie dziennikarzy czy fanów. Wątpię by jakąkolwiek recenzję czytał. Z resztą tak jak napisałeś, dziennikarze się będą cieszyć bo to nowa płyta Ozziego, 10/10. On nagrywa płytę która mu się podoba, z kim chce, bo ma taki kaprys i go na to stać. I pewnie jeśli ma nadal pomysły (lepsze czy gorsze) to właśnie będzie jak najwięcej nagrywać, aż tak dużo mu czasu już nie zostało (oczywiście oby żył jak najdłużej, czego mu bardzo życzę). Muzyka to całe jego życie, co on ma innego robić?
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Benson pisze: śr lut 26, 2020 1:44 pm W Teraz Rocku 5/5 :mrgreen: Ja nie słuchałem, więc się nie wypowiem.
:lol: :lol: :lol: :lol:

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Benson pisze: śr lut 26, 2020 1:44 pm W Teraz Rocku 5/5 :mrgreen: Ja nie słuchałem, więc się nie wypowiem.
Myślę, że Teraz Rock też nie słuchał.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

gumbyy pisze: pn lut 24, 2020 11:25 am
WICKER MAN pisze: pn lut 24, 2020 11:02 amWidac, ze Sharon z ta plyta celowala w #1
I to jest najlepsza/najgorsza rekomendacja dla tego materiału. Jestem ciekawy czy za 2-3 lata ludzie będą pamiętali o tym albumie :)
Ozzy w swojej autobiografii wspomniał, że jego niespełnionym marzeniem jest umieścić swoją płytę na szczycie list przebojów w Stanach.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Pięć razy przesłuchałem tą płyte i daje 5/10. Under the Graveyard puki co najbardziej utkwił mi w głowie. Ale chyba bardziej za sprawą teledysku. Bardzo fajny klip o Ozzym po tym jak został wyrzucony z Black Sabbath. Myślę że ta płyta raczej nie wzbudzi większego zainteresowania wśród fanów i tak jak np Black Rain za 2-3 lata nikt o niej nie bedzie mówił. Troche szkoda bo Ozzyego i muzyków których zatrudnia stać na pewno na o wiele więcej
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Jedyne takie wykonanie tego kawałka.

https://www.youtube.com/watch?v=2j3kF2E ... chREs9H08k
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Blizzard of Ozz

1. I Don't Know 10/10
2. Crazy Train 10/10
3. Goodbye to Romance 10/10
4. Dee /
5. Suicide Solution 10/10
6. Mr. Crowley 10/10
7. No Bone Movies 9/10
8. Revelation (Mother Earth) 10/10
9. Steal Away the Night 8/10
10. You Lookin' at Me Lookin' at You (bonus) 10/10

Nie ukrywam, że dla mnie to płyta ideał w tego rodzaju muzyce. Brzmienie jeszcze stare, ale pomysły już nowe. Następny album będzie bardziej rewolucyjny, właśnie przez adekwatne do swojej dekady brzmienie, ale nie pobije popularnością debiutu, który ma 5 czy ile tam platyn. Co tu dużo mówić, Randy Rhoads przyćmił wtedy wszystkich gitarzystów. Oceniłem płytę wraz z bonusem, bo jak dla mnie to jeden z lepszych utworów Ozzyego w całej jego karierze, a Ozzy osiągnął coś, czego nikt nigdy nie osiągnął i nie osiągnie. Stworzył podwaliny dwóch stylów ciężkiego grania stając się w obu przypadkach legendą.

10/10
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Diary of a Madman

1. Over the Mountain 10/10
2. Flying High Again 10/10
3. You Can't Kill Rock and Roll 10/10
4. Believer 8/10
5. Little Dolls 9.5/10
6. Tonight 8/10
7. S.A.T.O. 9/10
8. Diary of a Madman 10/10

Warto pamiętać, że był to rok 1981 i brzmienie mamy tutaj rewolucyjne, podobnie jak podejście do samego grania. Nikt w tamtym czasie tak jeszcze nie grał, nawet najbardziej innowacyjny zespół z nowej fali brytyjskiego metalu. Akustyczny wstęp do You Can't Kill Rock and Roll zainspirował Kinga Diamonda przy utworze Black Horsemen, co wyraźnie słychać, generalnie jest tutaj sporo zagrywek eksploatowanych przez hard rockowe i metalowe zespoły na potęgę w latach 80. Na modelu Jackson Rhoads grali m. in Vinnie Vincent (gra na tej gitarze na Creatures of the Night i Lick It Up Kiss) , Robin Crosby z Ratt, Phil Campbell z Motorhead, Marty Friedman w Megadeth (w Cacophony używał innej gitary), Chris Holmes z WASP, Scott Ian i Dan Spitz z Antrhax, Andreas Kisser z Sepultury, Mille Petrozza z Kreator czy Adrian Smith znany wędkarz i autor książek w temacie. Czy muszę dodawać więcej?

9.5/10
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Patrząc na każde kolejne aktualne zdjęcie Ozza, naprawdę mega się cieszę, że udało mi się go zobaczyć na żywo w Łodzi (i to jeszcze z Black Sabbath). Nie wygląda jak by miał kiedykolwiek już ruszyć w trasę... :(

Obrazek
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Maskara :( :( :(
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Od dawna wiadomo było, że chłop ledwo trzyma się na nogach, a tu po prostu stoi z laską i nie pofarbował włosów (bo w to, że do 2020 roku wciąż miał czarne, to chyba nikt nie wierzy). Żadna rewelacja, natomiast emerytura to na tym etapie jedyny słuszny kierunek dla tego pana.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Czekamy na ogłoszenie trasy w 2021 :)

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale za to, że zmarnował Judasom dwa lata to go nie szanuję

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Bark at the Moon

1. Bark at the Moon 10/10
2. You're No Different 9/10
3. Now You See It (Now You Don't) 10/10
4. Rock and Roll Rebel 10/10
5. Centre of Eternity 10
6. So Tired 8.5/10
7. Slow Down 10/10
8. Waiting for Darkness 10/10
9. Spiders 9/10

Mam dość osobisty stosunek do tej płyty, to pierwszy album Ozza z jakim się zetknąłem. Powstawał w dość szczególnych okolicznościach, a mianowicie odwyku Ozzyego, który na sesje nagraniowe był wożony przez małżonkę, oraz odbierany z nich zaraz po skończeniu nagrań. Jake E. Lee bardzo dobrze wypełnia swoje obowiązki, można rzec godny następca Randyego. Razem z Dailseyem jest on autorem prawie całej muzyki i tekstów na płycie (chociaż książeczka kompaktu mówi co innego hehe). Slow Down (mój faworyt z albumu) to kolejne ostrzeżenie dla Ozzyego (wcześniej dostał takowe w Suicide Solution), ale to też nic innego jak po prostu Crazy Train part 2.

10/10
ODPOWIEDZ