No tak tylko że ja bym był usatysfakcjonowany z jednej trasy z setem z tamtych lat a nie takim przemycaniem. Fajnie że odświerzyli Sign Of the Cross i Clansmana bo nie wierzyłem że to usłysze, jednakże wolałbym trasę chociażby na miarę SBiT. Szkoda , tyle materiału poszło się je*ać.remi pisze: ↑pn sie 17, 2020 7:43 pmTylko z tym się nie zgodzę. Afraida przemycili w 2012-13, teraz mamy podkreślenie w secie dla Sign of the Cross i The Clansman. Zostało jeszcze Be Quick lub może Wasting Love, co mogą przemycić w przyszłości i bum mamy załatwiony okres 90-98. W powrót czegoś jeszcze z ery Blaze'a lub z No Prayer nie wierzę.sekcjazwlok pisze: ↑wt sie 11, 2020 9:11 pm - Brak historycznej z okresu 90-98. Ktoś tu kiedyś pisał że mogła by nie wypalić bo to był słaby okres dla Maiden. No cóż, mogli by ją zrobić tak jak trasy w tych latach... w halach.
Żelazna dziewica dla Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 1499
Re: Żelazna dziewica dla Iron Maiden
Jakby chociaż zagrali to co na A Real Live Dead One...sekcjazwlok pisze: ↑pt wrz 11, 2020 9:39 pmNo tak tylko że ja bym był usatysfakcjonowany z jednej trasy z setem z tamtych lat a nie takim przemycaniem. Fajnie że odświerzyli Sign Of the Cross i Clansmana bo nie wierzyłem że to usłysze, jednakże wolałbym trasę chociażby na miarę SBiT. Szkoda , tyle materiału poszło się je*ać.remi pisze: ↑pn sie 17, 2020 7:43 pmTylko z tym się nie zgodzę. Afraida przemycili w 2012-13, teraz mamy podkreślenie w secie dla Sign of the Cross i The Clansman. Zostało jeszcze Be Quick lub może Wasting Love, co mogą przemycić w przyszłości i bum mamy załatwiony okres 90-98. W powrót czegoś jeszcze z ery Blaze'a lub z No Prayer nie wierzę.sekcjazwlok pisze: ↑wt sie 11, 2020 9:11 pm - Brak historycznej z okresu 90-98. Ktoś tu kiedyś pisał że mogła by nie wypalić bo to był słaby okres dla Maiden. No cóż, mogli by ją zrobić tak jak trasy w tych latach... w halach.
- Metalophil
- -#Moonchild

Kurde. Zrobiłem sobie dzisiaj wieczór z Arią: najpierw DVD z 30-lecia, potem z orkiestrą, potem najnowsze DVD "Gość z królestwa cieni",następnie DVD Kipelova. Jakie to są zajebiste rzeczy...To ostatnie DVD Arii to pod każdym względem bije na głowę oprawę LOTB. I tacy ruscy mogą co chwilę wydawać DVD i jakoś im się opłaca, chociaż w Rosji kwitnie piractwo...A tu ani widu ani słychu...
Już pomijam fakt, że na te jubileusze zapraszają na scenę wszystkich byłych członków i jest to zajebiste jak grają na dwa basy, cztery gitary i dwie perkusje !
Już pomijam fakt, że na te jubileusze zapraszają na scenę wszystkich byłych członków i jest to zajebiste jak grają na dwa basy, cztery gitary i dwie perkusje !
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To prawda, Arii nie lubię, ale ich dvd to klasa. Ostatnio wydali jakieś ze statkiem - swietna produkcja
- Metalophil
- -#Moonchild

No to właśnie "Gość z królestwa cieni". Jest całość na YT. To jest realizacja na poziomie ostatniej trasy KISS!
No i właśnie. Ruscy mogą takie rzeczy wydawać, a milionerzy z Iron Maiden nie. Może po prostu to kwestia tego, że im się nie chce zjeżdżać z domów rozsianych po całym świecie żeby brać udział w produkcji?? Ale przecież mają speców od tego...Bo Aryjcy to sami Moskwiczanie
Niezmiernie wnerwia mnie fakt że dotąd nie wrzucili singli i "mniej znanych" krążków na spotify. Beast Over Hammersmith czy takie Best of B-sides słuchałoby się świetnie, nawet nie musi być po remasterze. No i oczywiście b sidy singli, których duża część to świetne nagrania live. Nie widzę przeszkód czemu nie mogłyby się znaleźć na streamingach.
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind
W sumie nigdy o tym nie myślałem, ale faktycznie mogliby wrzucić te single na serwisy streamingowe. Czasami nawet zapominam, że część numerów z wczesnych lat doczekała się re-recordingów.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Prowler '88 albo The evil that men do z 95 chętnie dołączyłyby do playlisty, albo Virus, tak niedoceniany, może dlatego ze tak malo znany.
https://youtube.com/playlist?list=PLYWQ ... bZVS3YFD9N
139 B'sidów, demówek czy oficjalnych nagrań live, jest w czym przebierać, aż od samych soundhouse tapes.
Kolejna rzecz, wiele zespołów jak i artystów solowych na remasterach umieszcza "bonus tracki", czemu na reedycjach z 2015 nie znalazły sie takie kawałki? Jakieś livy albo bsidy singli z tychże płyt, nie mówię o dodaniu 10 kolejnych kawałków ale 2-3 by w zupełności dopełniły reedycyjność reedycji. Oczywiście jest to narzekanie jak sie nie ma na co, zdaję sobie z tego sprawę. Ale jak nie ma newsów od nich to trzeba o czymś gadać
139 B'sidów, demówek czy oficjalnych nagrań live, jest w czym przebierać, aż od samych soundhouse tapes.
Kolejna rzecz, wiele zespołów jak i artystów solowych na remasterach umieszcza "bonus tracki", czemu na reedycjach z 2015 nie znalazły sie takie kawałki? Jakieś livy albo bsidy singli z tychże płyt, nie mówię o dodaniu 10 kolejnych kawałków ale 2-3 by w zupełności dopełniły reedycyjność reedycji. Oczywiście jest to narzekanie jak sie nie ma na co, zdaję sobie z tego sprawę. Ale jak nie ma newsów od nich to trzeba o czymś gadać
Bo za kilka lat wydadzą pewnie wszystkie płyty w edycjach rozszerzonych, z koncertami, bisajdami i Bóg wie czym. Za coś trzeba żyć na tej emeryturze 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Też prawda, być moze nadejdą kolejne Best of 90s, Best of Paul era i inne składanki. A w najlepszym (niech tak sie stanie) wypadku dostaniemy pelno koncertów. Pierwszy będę biec po roczniki 95-96 i 86-87
.
Jakby wydali sensowną osobną kompilację B-sidów, singli etc. to od razu bym kupił.
Okładka oficjalnej bibliografii.
O ile w albumie ją akceptuję, o tyle w oficjalnej bibliografii zespołu nie jestem w stanie zrozumieć jej zastosowania. Tytuł książki to "Run To The Hills", przez co tym bardziej kole w oczy to zestawienie. Jeżeli już musiał znaleźć się tu Eddie, to potrzebne byłoby po prostu zaprojektowanie jego nowego wcielenia.
A tak, niestety, w trzecim wydaniu okładka prezentuje się kiczowato. Jestem przed lekturą tej pozycji, dlatego pozostawiam sobie margines błędu, bo być może znajdę w książce uzasadnienie wyboru okładki...
O ile w albumie ją akceptuję, o tyle w oficjalnej bibliografii zespołu nie jestem w stanie zrozumieć jej zastosowania. Tytuł książki to "Run To The Hills", przez co tym bardziej kole w oczy to zestawienie. Jeżeli już musiał znaleźć się tu Eddie, to potrzebne byłoby po prostu zaprojektowanie jego nowego wcielenia.
A tak, niestety, w trzecim wydaniu okładka prezentuje się kiczowato. Jestem przed lekturą tej pozycji, dlatego pozostawiam sobie margines błędu, bo być może znajdę w książce uzasadnienie wyboru okładki...
prodiża kabel wskazał mi drogę
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Oficjalna bibliografia musiałaby mieć jeszcze gorszą okładkę żeby warto było o niej wspominać
Rzeczywiście, okładka fatalna - albumu ujdzie, ale na biografię to kompletne nieporozumienie.
Rzeczywiście, okładka fatalna - albumu ujdzie, ale na biografię to kompletne nieporozumienie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A może ona wychodziła w tamtych okolicach i miała sie kojarzyc z najnowszym albumem?
Tak prawdopodobnie było, ale to niczego dla mnie nie zmienia. Sięgając po nią dzisiaj kojarzy mi się z konkretnym albumem. Dlatego według mnie przy projektowaniu okładki publikacji tego typu trzeba wziąć pod uwagę cechę ponadczasowości.
prodiża kabel wskazał mi drogę
Ja mam jeszcze inną.

To wyraźnie zależało od momentu wypuszczenia danego wydania na rynek.

To wyraźnie zależało od momentu wypuszczenia danego wydania na rynek.
Ostatnio zmieniony sob maja 29, 2021 1:01 pm przez pz, łącznie zmieniany 1 raz.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen