Żelazna dziewica dla Iron Maiden

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Żelazna dziewica dla Iron Maiden

Post autor: Deleted User 1499 »

remi pisze: pn sie 17, 2020 7:43 pm
sekcjazwlok pisze: wt sie 11, 2020 9:11 pm - Brak historycznej z okresu 90-98. Ktoś tu kiedyś pisał że mogła by nie wypalić bo to był słaby okres dla Maiden. No cóż, mogli by ją zrobić tak jak trasy w tych latach... w halach.
Tylko z tym się nie zgodzę. Afraida przemycili w 2012-13, teraz mamy podkreślenie w secie dla Sign of the Cross i The Clansman. Zostało jeszcze Be Quick lub może Wasting Love, co mogą przemycić w przyszłości i bum mamy załatwiony okres 90-98. W powrót czegoś jeszcze z ery Blaze'a lub z No Prayer nie wierzę.
No tak tylko że ja bym był usatysfakcjonowany z jednej trasy z setem z tamtych lat a nie takim przemycaniem. Fajnie że odświerzyli Sign Of the Cross i Clansmana bo nie wierzyłem że to usłysze, jednakże wolałbym trasę chociażby na miarę SBiT. Szkoda , tyle materiału poszło się je*ać.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

sekcjazwlok pisze: pt wrz 11, 2020 9:39 pm
remi pisze: pn sie 17, 2020 7:43 pm
sekcjazwlok pisze: wt sie 11, 2020 9:11 pm - Brak historycznej z okresu 90-98. Ktoś tu kiedyś pisał że mogła by nie wypalić bo to był słaby okres dla Maiden. No cóż, mogli by ją zrobić tak jak trasy w tych latach... w halach.
Tylko z tym się nie zgodzę. Afraida przemycili w 2012-13, teraz mamy podkreślenie w secie dla Sign of the Cross i The Clansman. Zostało jeszcze Be Quick lub może Wasting Love, co mogą przemycić w przyszłości i bum mamy załatwiony okres 90-98. W powrót czegoś jeszcze z ery Blaze'a lub z No Prayer nie wierzę.
No tak tylko że ja bym był usatysfakcjonowany z jednej trasy z setem z tamtych lat a nie takim przemycaniem. Fajnie że odświerzyli Sign Of the Cross i Clansmana bo nie wierzyłem że to usłysze, jednakże wolałbym trasę chociażby na miarę SBiT. Szkoda , tyle materiału poszło się je*ać.
Jakby chociaż zagrali to co na A Real Live Dead One... :) Marzenia.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Kurde. Zrobiłem sobie dzisiaj wieczór z Arią: najpierw DVD z 30-lecia, potem z orkiestrą, potem najnowsze DVD "Gość z królestwa cieni",następnie DVD Kipelova. Jakie to są zajebiste rzeczy...To ostatnie DVD Arii to pod każdym względem bije na głowę oprawę LOTB. I tacy ruscy mogą co chwilę wydawać DVD i jakoś im się opłaca, chociaż w Rosji kwitnie piractwo...A tu ani widu ani słychu...
Już pomijam fakt, że na te jubileusze zapraszają na scenę wszystkich byłych członków i jest to zajebiste jak grają na dwa basy, cztery gitary i dwie perkusje !
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

To prawda, Arii nie lubię, ale ich dvd to klasa. Ostatnio wydali jakieś ze statkiem - swietna produkcja
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Dzosef pisze: ndz paź 25, 2020 1:09 am To prawda, Arii nie lubię, ale ich dvd to klasa. Ostatnio wydali jakieś ze statkiem - swietna produkcja
No to właśnie "Gość z królestwa cieni". Jest całość na YT. To jest realizacja na poziomie ostatniej trasy KISS!
No i właśnie. Ruscy mogą takie rzeczy wydawać, a milionerzy z Iron Maiden nie. Może po prostu to kwestia tego, że im się nie chce zjeżdżać z domów rozsianych po całym świecie żeby brać udział w produkcji?? Ale przecież mają speców od tego...Bo Aryjcy to sami Moskwiczanie ;) Albo po prostu taka Aria musi się bardziej starać żeby zarobić na życie...
Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

Post autor: Marcioch »

Niezmiernie wnerwia mnie fakt że dotąd nie wrzucili singli i "mniej znanych" krążków na spotify. Beast Over Hammersmith czy takie Best of B-sides słuchałoby się świetnie, nawet nie musi być po remasterze. No i oczywiście b sidy singli, których duża część to świetne nagrania live. Nie widzę przeszkód czemu nie mogłyby się znaleźć na streamingach.
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

W sumie nigdy o tym nie myślałem, ale faktycznie mogliby wrzucić te single na serwisy streamingowe. Czasami nawet zapominam, że część numerów z wczesnych lat doczekała się re-recordingów.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

Prowler '88 albo The evil that men do z 95 chętnie dołączyłyby do playlisty, albo Virus, tak niedoceniany, może dlatego ze tak malo znany.
Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

https://youtube.com/playlist?list=PLYWQ ... bZVS3YFD9N

139 B'sidów, demówek czy oficjalnych nagrań live, jest w czym przebierać, aż od samych soundhouse tapes.

Kolejna rzecz, wiele zespołów jak i artystów solowych na remasterach umieszcza "bonus tracki", czemu na reedycjach z 2015 nie znalazły sie takie kawałki? Jakieś livy albo bsidy singli z tychże płyt, nie mówię o dodaniu 10 kolejnych kawałków ale 2-3 by w zupełności dopełniły reedycyjność reedycji. Oczywiście jest to narzekanie jak sie nie ma na co, zdaję sobie z tego sprawę. Ale jak nie ma newsów od nich to trzeba o czymś gadać :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Bo za kilka lat wydadzą pewnie wszystkie płyty w edycjach rozszerzonych, z koncertami, bisajdami i Bóg wie czym. Za coś trzeba żyć na tej emeryturze ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

Też prawda, być moze nadejdą kolejne Best of 90s, Best of Paul era i inne składanki. A w najlepszym (niech tak sie stanie) wypadku dostaniemy pelno koncertów. Pierwszy będę biec po roczniki 95-96 i 86-87 :D.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Jakby wydali sensowną osobną kompilację B-sidów, singli etc. to od razu bym kupił.
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

Okładka oficjalnej bibliografii.

O ile w albumie ją akceptuję, o tyle w oficjalnej bibliografii zespołu nie jestem w stanie zrozumieć jej zastosowania. Tytuł książki to "Run To The Hills", przez co tym bardziej kole w oczy to zestawienie. Jeżeli już musiał znaleźć się tu Eddie, to potrzebne byłoby po prostu zaprojektowanie jego nowego wcielenia.
A tak, niestety, w trzecim wydaniu okładka prezentuje się kiczowato. Jestem przed lekturą tej pozycji, dlatego pozostawiam sobie margines błędu, bo być może znajdę w książce uzasadnienie wyboru okładki... :D
Załączniki
56baadd28f2e3.jpg
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Nie znajdziesz ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Oficjalna bibliografia musiałaby mieć jeszcze gorszą okładkę żeby warto było o niej wspominać :lol:
Rzeczywiście, okładka fatalna - albumu ujdzie, ale na biografię to kompletne nieporozumienie.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

A może ona wychodziła w tamtych okolicach i miała sie kojarzyc z najnowszym albumem?
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

Dzosef pisze: sob maja 29, 2021 11:43 am A może ona wychodziła w tamtych okolicach i miała sie kojarzyc z najnowszym albumem?
Tak prawdopodobnie było, ale to niczego dla mnie nie zmienia. Sięgając po nią dzisiaj kojarzy mi się z konkretnym albumem. Dlatego według mnie przy projektowaniu okładki publikacji tego typu trzeba wziąć pod uwagę cechę ponadczasowości.
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Okładki były różne w zależności od wydania.
Załączniki
2ABC2EDD-DA50-4FD4-90E6-DC068E27A21E.jpeg
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ja mam jeszcze inną.

Obrazek

To wyraźnie zależało od momentu wypuszczenia danego wydania na rynek.
Ostatnio zmieniony sob maja 29, 2021 1:01 pm przez pz, łącznie zmieniany 1 raz.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Dzosef pisze: sob maja 29, 2021 11:43 am A może ona wychodziła w tamtych okolicach i miała sie kojarzyc z najnowszym albumem?
Dokładnie tak było, to była „aktualizacja” biografii o to co się działo przy Dance of Death.
ODPOWIEDZ