Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Thrash Metal

Post autor: widman »

<eat popcorn>
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Vorgel pisze: śr lut 24, 2021 5:53 pm
LukaSieka pisze: pn lut 22, 2021 11:10 am Do Sodomu akurat takie granie pasuje. zwłaszcza do okresu po 1992 roku. Później też tego typu kawałki pojawiały się na płytach w latach 90tych. Żaden obciach. Czysty Onkel Tom Angelripper, który zakładał Sodom. Co innego gdyby taki numer był na "Persecution Mania"... Z resztą "Aber Bitte Mit Sahne!" to tylko materiał, który miał naświetlić jak będzie wyglądał kolejny lp "Get What You Deserve".
A to co jest? Tak jak ten utwór wyglądał album Get What You Deserve? Z której strony?
Z takiej, (moze nie zauważyłeś) że na tym jak ktoś napisał MATERIALE są "Sodomized", "Abuse" i przyśpieszony "Skinned Alive '93", który mógłby śmiało w tej wersji znaleźć się na "Get What You Deserve". Tytułowy kawałek z EPki to był pijacki żart w niemieckim stylu. Tłumaczyć Ci trzeba takie rzeczy jakbyś bez kitu miał z 7 lat....
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Każdy rozumie i nie robi problemu. Tylko Vorguś cały czas musi być gwiazdą tego forum i musi za wszelką cenę być w centrum uwagi w każdym jednym temacie
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Tak jest za każdym razem. Jak wszyscy na forum, ludzie z różnych stron świata napiszą że płyta Sodom jest mocno punkowo to jest to oczywiście "prowokacją, bo na pewno nie fakty." :) Punka tam nie może być i koniec bo mighty Vorgel tam nic a nic punka nie słyszy :) Tak samo było we wcześniejszych przypadkach jak np. to że jak Vorgel (największy maniak polskiego undergroundu lat osiemdziesiątych) nie miał demówek zespołów zza granicy które później wydawały całe płyty to już nikt ich nie mógł mieć :wink: :)
Vorgel naszą gwiazda jest i trzeba się z tym po prostu pogodzić :wink:
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

LukaSieka pisze: czw lut 25, 2021 10:12 am
Z takiej, (moze nie zauważyłeś) że na tym jak ktoś napisał MATERIALE są "Sodomized", "Abuse" i przyśpieszony "Skinned Alive '93", który mógłby śmiało w tej wersji znaleźć się na "Get What You Deserve". Tytułowy kawałek z EPki to był pijacki żart w niemieckim stylu. Tłumaczyć Ci trzeba takie rzeczy jakbyś bez kitu miał z 7 lat....
Pisałem o tytułowym, jakbyś przeczytał moją wymianę postów ze Zdanem, to byś wiedział, że chodziło tylko o ten jeden utwór, co wyraźnie zaznaczyłem i o czym także pisał Zdan. Ale niestety, wolałeś bić pianę.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan napisał : To jest EP-ka a nie pełny album. Tyle mogę im wybaczyć ;) Napalm Death to może i dobry przykład. Mieli swój odlot w kierunku eksperymentów ale nawet wtedy trzymali się bardzo konkretnego pionu wygaru.
Na co ja odpisałem:
W sumie to nawet jeden utwór. Zastanawiam się po co im to było i kto uznał, że dobrym pomysłem będzie to nagrać.

No i po co było pić pianę przez kilkanaście postów?
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Vorgel pisze: czw lut 25, 2021 12:14 pm No i po co było pić pianę przez kilkanaście postów?
Nie ukrywajmy że akurat "bicie piany" to Twoja główna specjalność. Tak jak na gwiazdę forum przystało. I chyba każdy się z tym zgodzi. Dopóki nie postawisz na swoim temat jest wałkowany w nieskończoność
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

AncientMariner pisze: czw lut 25, 2021 11:09 am prowokacją, bo na pewno nie fakty.
Tylko gdzie jest ta prowokacja i fakty skoro wszyscy inni na forum słyszą dużo punka na Get What You Deserve, na głupiej Wikipedii iw różnych starszych i nowszych recenzjach o tym piszą :) Cały świat jest głuchy jedynie Vorgel wszystko wie i najlepiej słyszy :lol: Ja to nie mogę z tego gościa :lol:
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Takiego "punka" to słychać było też słychać na innych płytach Sodom, również na wcześniejszej, co nawet któryś z was przyznał. Cała kłótnia wynikła z tego, że ktoś albo nie czytał dokładnie o co chodzi, albo celowo chciał się kłócić. I każdy kto chce sobie przejrzeć temat (nie piszę do kółka wzajemnej adoracji uprawiającego tu circle jerking) , to dostrzeże to, że wymienialiśmy ze Zdanem zespoły, które się nie sprzedały (z przymrużeniem oka), Zdan wymienił m. in. Sodom, na co ja, że nagrali wieśniacki utwór (Zdan na początku myślał, że mam na myśli całą EPkę, ale szybko doszliśmy do tego, że tylko ten cover), na co Zdan stwierdził, że to tylko ten jeden numer i tyle. Takiego kawałka nie ma na Get What You Deserve nawet gdybyście ten album puścili od tyłu. Wszystko inne, gdzie jest punk, a gdzie go nie ma, to bicie piany nie na temat.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Vorgel pisze: czw lut 25, 2021 2:47 pm Takiego "punka" to słychać było też słychać na innych płytach Sodom, również na wcześniejszej, co nawet któryś z was przyznał.
Nie było tyle punka słychać na innych płytach Sodom. Ani wcześniejszych ani późniejszych. "Get What You Deserve" to najbardziej punkowy lp Sodom, co strasznie słychać. Praktycznie w większej części płyty kawałki są punkowe. A nie jak wcześniej tylko w jednym lub dwóch utworach na płycie.... Tak jak już ktoś wcześniej zauważył - płyta ma strasznie punkowy charakter. No, ale dla mnie od pierwszego odsłuchu była to jasna sprawa. Ani mi to nie przeszkadza, ani tez specjalnie nie rajcuje. Grunt, że to lp w typowym klimacie Sodom. Lubiłem ją kiedy usłyszałem po raz pierwszy i lubię ją dzisiaj. Ale generalnie do 1994 roku dla mnie najsłabszy lp tej kapeli. Co nie oznacza, że płyta jest słaba. Jeszcze mniej mi się zawsze podobała "Masquerade In Blood". Lepiej było dopiero na "'Til Death Do Us Unite. Chociaż to też dla mnie nierówna płyta. Dopiero na "Code Red" wrócili do poziomu z przed "Get What You Deserve".
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Adrian S.O.S. pisze: czw lut 25, 2021 2:05 pm
AncientMariner pisze: czw lut 25, 2021 11:09 am prowokacją, bo na pewno nie fakty.
Tylko gdzie jest ta prowokacja i fakty skoro wszyscy inni na forum słyszą dużo punka na Get What You Deserve, na głupiej Wikipedii i w różnych starszych i nowszych recenzjach o tym piszą :) Cały świat jest głuchy jedynie Vorgel wszystko wie i najlepiej słyszy :lol: Ja to nie mogę z tego gościa :lol:
Sprawa jest oczywista. Ludzie z różnych stron świata pisząc recenzje płyty Sodom zmówili się z użytkownikami forum sanktuarium dla prowokacji :lol: :lol: I takie są fakty :D :D :D :D
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

AncientMariner pisze: czw lut 25, 2021 7:19 pm
Adrian S.O.S. pisze: czw lut 25, 2021 2:05 pm
Tylko gdzie jest ta prowokacja i fakty skoro wszyscy inni na forum słyszą dużo punka na Get What You Deserve, na głupiej Wikipedii i w różnych starszych i nowszych recenzjach o tym piszą :) Cały świat jest głuchy jedynie Vorgel wszystko wie i najlepiej słyszy :lol: Ja to nie mogę z tego gościa :lol:
Sprawa jest oczywista. Ludzie z różnych stron świata pisząc recenzje płyty Sodom zmówili się z użytkownikami forum sanktuarium dla prowokacji :lol: :lol: I takie są fakty :D :D :D :D
No ku*** normalnie :)
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

AncientMariner pisze: wt lut 23, 2021 10:03 pm tutaj recenzja Get What You Deserve zatytułowana More Punk, Less Thrash :D
https://www.metal-archives.com/reviews/ ... TY8/111766
Gość na stronie metal-archives.com pisał te recke Sodom - Get What You Deserve zatytułowaną
MORE PUNK, LESS THRASH 8go września 2008 roku. No kur*** jak nic się z użytkownikami tego forum zgadał, żeby zrobić na złość Vorgelowi hehehe
Innych 6 recenzji z tej samej strony tej samej płyty, w których kaŻdy przyznaje że jest więcej punka niż kiedykolwiek wcześniej w Sodom były pisane w ostatnio w styczniu 2018 roku
https://www.metal-archives.com/albums/S ... bs_reviews
Spisek jak nic :wink: ... Wszystko się kręci wokół Vorgela :lol:
Dreamdeath
-#Invader
-#Invader

Post autor: Dreamdeath »

Nie jestem do końca w temacie ale o Sodom mogę napisać przede wszystkim że bardzo ich szanuję. Głównie za ich niesamowity opór przez te wszystkie lata istnienia. Nagrywali w latach osiemdziesiątych świetne płyty. W następnej dekadzie bywało różnie ale na pewno nie słabo. Poza tym to nie był dobry okres dla grup thrash metalowych i wiele wspaniałych grup odnotowało spadek formy. Gdybym miał wymienić najlepsze krążki to na pewno w mojej pierwszej trójce znalazłyby się Persecution Mania, Tapping the Vein i M-16. Ostatni Genesis XIX jest znakomity. W zasadzie jest tam wszystko to co w Sodomie lubie najbardziej. Oby grali tak dalej bo ciągle są w super formie. Czekam z niecierpliwością aż znowu rusza w trasie bo ich występy na żywo to czysta przyjemność. Widziałem ich cztery razy jak do tej pory ale każdy koncert był wyśmienity. Bardzo podobał mi się koncert w Aleksandrowie Łódzkim kilka lat temu i niezapomniany dla mnie występ w Katowicach zimą 1989 roku
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Dreamdeath pisze: pt lut 26, 2021 12:01 am Nie jestem do końca w temacie ale o Sodom mogę napisać przede wszystkim że bardzo ich szanuję. Głównie za ich niesamowity opór przez te wszystkie lata istnienia. Nagrywali w latach osiemdziesiątych świetne płyty. W następnej dekadzie bywało różnie ale na pewno nie słabo. Poza tym to nie był dobry okres dla grup thrash metalowych i wiele wspaniałych grup odnotowało spadek formy.
A co byś powiedział o Get What You Deserve? :)
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Wiadomo, co kolega Dreamdeath o Get What You Deserve powie - że punkiem zalatuje na kilometry :mryellow:
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Adrian S.O.S. pisze: czw lut 25, 2021 10:38 pm
AncientMariner pisze: wt lut 23, 2021 10:03 pm tutaj recenzja Get What You Deserve zatytułowana More Punk, Less Thrash :D
https://www.metal-archives.com/reviews/ ... TY8/111766
Gość na stronie metal-archives.com pisał te recke Sodom - Get What You Deserve zatytułowaną
MORE PUNK, LESS THRASH 8go września 2008 roku. No kur*** jak nic się z użytkownikami tego forum zgadał, żeby zrobić na złość Vorgelowi hehehe
Innych 6 recenzji z tej samej strony tej samej płyty, w których kaŻdy przyznaje że jest więcej punka niż kiedykolwiek wcześniej w Sodom były pisane w ostatnio w styczniu 2018 roku
https://www.metal-archives.com/albums/S ... bs_reviews
Spisek jak nic :wink: ... Wszystko się kręci wokół Vorgela :lol:
Mamy tu zatem do czynienia z grubą akcją. Te wszystkie opinie i recenzje sprzed lat to nie są fakty tylko spisek !
To wszystko jest zmyślone i jest nieprawdą!
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

LukaSieka pisze: czw lut 25, 2021 7:07 pm
Nie było tyle punka słychać na innych płytach Sodom. Ani wcześniejszych ani późniejszych. "Get What You Deserve" to najbardziej punkowy lp Sodom, co strasznie słychać. Praktycznie w większej części płyty kawałki są punkowe. A nie jak wcześniej tylko w jednym lub dwóch utworach na płycie.... Tak jak już ktoś wcześniej zauważył - płyta ma strasznie punkowy charakter. No, ale dla mnie od pierwszego odsłuchu była to jasna sprawa. Ani mi to nie przeszkadza, ani tez specjalnie nie rajcuje. Grunt, że to lp w typowym klimacie Sodom. Lubiłem ją kiedy usłyszałem po raz pierwszy i lubię ją dzisiaj. Ale generalnie do 1994 roku dla mnie najsłabszy lp tej kapeli. Co nie oznacza, że płyta jest słaba. Jeszcze mniej mi się zawsze podobała "Masquerade In Blood". Lepiej było dopiero na "'Til Death Do Us Unite. Chociaż to też dla mnie nierówna płyta. Dopiero na "Code Red" wrócili do poziomu z przed "Get What You Deserve".
A dla mnie ta płyta nie jest punkowa. Wklejałem czym dla mnie jest punk, może dla kogoś to jest coś takiego jak Get What You Deserve. Dla mnie to metal, thrash metal.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

I ostatni już raz. NIE CHODZIŁO O PUNK. A o ten jeden kawałek. Nie ma tego typu utworu na Get What You Deserve i koniec kropka.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Vorgel pisze: pt lut 26, 2021 12:47 pm
LukaSieka pisze: czw lut 25, 2021 7:07 pm
A dla mnie ta płyta nie jest punkowa. Wklejałem czym dla mnie jest punk, może dla kogoś to jest coś takiego jak Get What You Deserve. Dla mnie to metal, thrash metal.
No tak - thrash metal mocno podszyty punkiem. Bardziej niż na jakiejkolwiek z pozostałych płyt Sodom. Nikt przecież tego nie zaprzeczał poza Tobą.
ODPOWIEDZ