Dałbyś lepiej koledze z USA albo koledze z Niemiec który Sodom znał przed Sodomem. Byłoby wtedy wszystko jasneVorgel pisze: ↑czw mar 11, 2021 11:33 am Dokładnie Zdan, dokładnie. Dałem linka do kawałka z tej płyty koledze, starszy ode mnie, też lubi trochę lubi thrash, ale ten stary z lat 80, bardziej siedzi w hard rocku. Zapytałem go co jego zdaniem oni tutaj grają, no i odparł że... thrash. Bardzo zaskakujące![]()
Thrash Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- AncientMariner
- -#Clansman

Re: Thrash Metal
Młodzi powinni mieć zakaz wypowiedzi o muzyce 
Sodom nie mają punkowej płyty, to jest zespół metalowy. Jak tego nie słyszysz, umów wizytę u laryngologaAncientMariner pisze: ↑czw mar 11, 2021 11:30 am Jak dotąd we wszystkich reckach Get What You Deserve z róznych stron świata, z rożnych lat jest jak byk ze to najbardziej punkowa płyta Sodom i punka słuchac na kilometr. I co to znaczy że jednak wszyscy się mylą i tylko Ty masz racje ?
Moze w końcu napiszesz to otwarcie i bez ogródek - "TAK TYLKO JA MAM RACJE" ?![]()
Koledze z USA, dobry pomysł. On co prawda jest bardzo wszechstronny i może ten album już zna. Ale jakoś nie kojarzę, by słuchał Sodom.AncientMariner pisze: ↑czw mar 11, 2021 11:35 am Dałbyś lepiej koledze z USA albo koledze z Niemiec który Sodom znał przed Sodomem. Byłoby wtedy wszystko jasne![]()
Pamiętajcie dzieci - jak ktoś stary to ma rację co do muzyki 
Vorgel musi starszym kolegom podsyłac linki do płyt, pytac ich o zdanie zeby mógł stwierdzić ze Sodom gra thrash a Get What You Deserve to thrash metalowa płyta. ŁAŁVorgel pisze: ↑czw mar 11, 2021 11:33 am Dokładnie Zdan, dokładnie. Dałem linka do kawałka z tej płyty koledze, starszy ode mnie, też lubi trochę lubi thrash, ale ten stary z lat 80, bardziej siedzi w hard rocku. Zapytałem go co jego zdaniem oni tutaj grają, no i odparł że... thrash. Bardzo zaskakujące![]()
Dlatego dobrze ze mamy swojego Vorgelka który za każdym razem wyjaśni ze wszyscy ludzie na ziemi się mylą i przedstawi jedyną prawde o muzyceAncientMariner pisze: ↑czw mar 11, 2021 11:20 amNo w końcu podkreśliłeś ze dla Ciebie i jak widac tylko dla CiebieWidac ogólnie Vorgel zna sie na tym o czym pisze. Nikt inny sie nie zna, widac to doskonale po wszystkich recenzjach Get What You Deserve
![]()
![]()
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Zazdroszczę strasznie. Ja musiałem czekać na swój pierwszy gig Sodom (w towarzystwie Kreator i Destruction) aż do 2002 roku, gdyż nie kwapili się przez całe lata dziewięćdziesiąte, żeby do nas zawitać. Wcześniej z niemieckiej wielkiej trójki widziałem tylko Destruction w towarzystwie Dimmu Borgir i Susperia. Jak do tej pory każda z tych kapel widziałem dziesięć i więcej razy. I tak jak myślę, że Sodom brzmi lepiej, jeszcze potężniej na koncertach z drugim gitarzystą, tak pomysł z doklejeniem tego Damira, który lata bez przerwy z góry na dół po gryfie jest lekko chybiony. Może gdyby gość był bardziej zachowawczy, ale z tym lataniem palcami po gryfie a'la Yngwie Malmsteen moim zdaniem do Destruction nie pasuje.Dreamdeath pisze: ↑pt lut 26, 2021 12:01 am Widziałem ich cztery razy jak do tej pory ale każdy koncert był wyśmienity. Bardzo podobał mi się koncert w Aleksandrowie Łódzkim kilka lat temu i niezapomniany dla mnie występ w Katowicach zimą 1989 roku
Serio, gratuluję. Nikt jak dotąd nie pisał z tego co widzę, że ta płyta nike jest thrash metalowaVorgel pisze: ↑czw mar 11, 2021 11:33 am Dokładnie Zdan, dokładnie. Dałem linka do kawałka z tej płyty koledze, starszy ode mnie, też lubi trochę lubi thrash, ale ten stary z lat 80, bardziej siedzi w hard rocku. Zapytałem go co jego zdaniem oni tutaj grają, no i odparł że... thrash. Bardzo zaskakujące![]()
Sęk w tym że jest o wiele bardziej punkowy. No, ale tak jak pisałeś - lepiej umówić wizytę u laryngologa, bo jak widać każdy to słyszy poza Tobą
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Ale przecież nikt nie mówi ze na GWYD grali Punk, to jest dalej Thrash Metal i faktycznie trzeba być głuchym żeby stwierdzić że nie jest to Thrash. Ale trzeba też być głuchym żeby nie zauważyć że jest to BARDZO Punkowy Thrash
bardziej niż inne ich płyty. To wybitnie Punkowy Thrash.
Kolega nie znalazł w tym Sodom z połowy lat 90 punka. Bo go tam po prostu nie ma. Nie ma co wałkować tego tematu, przecież wszystko to już zostało napisane. I po raz ostatni już przypomnę, że nie chodziło o to co Sodom gra na Get What You Deserve, a o to, że nie ma tam numeru jak ten badziewny cover. Tylko o to.
Jak ktoś nie znajduje punka na Get What You Deserve to trzeba wywiesić białą flagę i stwierdzić, że tutaj nie ma ratunku 
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Kolega słabo szukał, ewentualnie nie osłuchany zbyt w Punku dlatego nie potrafił wskazać charakterystycznych dla Punka elementów. Nie ma co obwiniać, niektórzy nie słuchają takiej muzyki i tyle 
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Teraz to juz raczej chodzi tylko o to kto jest jak mocno głuchy że nie słyszy punka na tej płycie. No i o to jak bardzo się ponownie skompromitujesz podczas kolejnej dyskusji o muzyce
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Vorgel juz udowodnił nam że jest największym znawcą black metalu, największym specem od polskiego undergroundu lat osiemdziesiątych a teraz pokazuje jakim to jest zagorzałym fachowcem i koneserem punka

Specami od polskiego undergroundu jesteście wy. EPka Vadera w miarę rozwoju dyskusji sprzedaje się coraz lepiej
Zaś magiczna księga udowodniła jak 12 latek jeździł za Mayhem po Norwegii w trasę, której nie zagrali
Zaś magiczna księga udowodniła jak 12 latek jeździł za Mayhem po Norwegii w trasę, której nie zagrali
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Co Ty tam wiesz Łukasz. Poza tym że jesteś największym maniakiem Sodom jakiego miałem okazje w życiu poznać to widac przy koledze Vorgela słabo wypadasz. Ten nawet stwierdził że album Get What You Deserve to thrash metal
Bycie maniakiem jakiegokolwiek zespołu nie jest okolicznością dodatnią, bowiem każe maniactwo zaciemnia obraz rzeczywistości.
Bycie starym fanem jakiegokolwiek zespołu nie jest okolicznością dodatnią, bowiem każda starość oznacza gorszą pamięć co zaciemnia obraz rzeczywistości
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Punk widzenia zależy od Punku słyszenia
dziękuję
dziękuję
Nie, to nie to samo. Bycie maniakiem to bycie maniakiem. Kiedyś byłem maniakiem Rush. To wpłynęło źle na otoczenie
Na forum hard rocka zniechęciłem przez swoje maniactwo paru ludzi do Rush. Niektórzy dopiero po latach im wybaczyli