O nowym albumie i singlu - dla malkontentów

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 5490

Re: O nowym albumie i singlu - dla malkontentów

Post autor: Deleted User 5490 »

Nie do końca zrozumiałem Twoje intencje w poprzednim poście. Teraz rozumiem.
Wracając do mojej wypowiedzi. Nadal żałuję, że ich podejście do nagrywania jest takie, że tak naprawdę to im się nie chce. Wolałbym, żeby w takiej sytuacji nie nagrywali. Pewnie będą, bo kasa, bo ludzie, którzy mają potrzeby niskich lotów i tak są zadowoleni.... No szkoda. Ja żałuję.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Na progarchives średnia płyty 3,5/5 wg 2 osób :o
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Po 25 dniach od premiery już zapomniałem, że istnieje taki utwór jak TWOTW.
Zamierzam sobie zrobić taki challenge i odsłuchać wszystkie płyty od BNW do BOS, a na końcu Senjutsu i wtedy dopiero będę miał porównanie co jest dobre :P
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Widmoo pisze: wt sie 10, 2021 12:00 am Po 25 dniach od premiery już zapomniałem, że istnieje taki utwór jak TWOTW.
Zamierzam sobie zrobić taki challenge i odsłuchać wszystkie płyty od BNW do BOS, a na końcu Senjutsu i wtedy dopiero będę miał porównanie co jest dobre :P
Coś w tym jest. Podobnie miałem z Speed of Light i El Dorado. Different na początku też mi zupełnie nie siedział, a Empire nie siedzi do dzisiaj... Ostatni singiel którego słuchałem z przyjemnością był Benjamin.
www.MetalSide.pl
Deleted User 2259

Chcecie nowy IM BIG SURVIVOR po wydania Senjutsu? myślę, że początek przyszłego roku będzie odpowiedni <miną 3 miesiące i pierwsze zachwyty> ciekawe, które miejsce zajmie w naszej zabawie nadchodzący album. Poprowadzi pewnie Saimon :B :mrgreen:

Oczywiście wezmę udział, mimo tego, że ich prawie w ogóle nie słucham, to płyty znam na pamięć. Uprzedzając Wasze pytania :lol:
Deleted User 5490

O niczym innym nie marzę. :lol:

Przydałyby się naklejki z tytułami utworów. Żeby można było postrzelać z wiatrówki.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Invader pisze: sob sie 14, 2021 5:08 am Chcecie nowy IM BIG SURVIVOR po wydania Senjutsu? myślę, że początek przyszłego roku będzie odpowiedni <miną 3 miesiące i pierwsze zachwyty> ciekawe, które miejsce zajmie w naszej zabawie nadchodzący album. Poprowadzi pewnie Saimon :B :mrgreen:

Oczywiście wezmę udział, mimo tego, że ich prawie w ogóle nie słucham, to płyty znam na pamięć. Uprzedzając Wasze pytania :lol:
A przesłuchasz wcześniej czy będziesz głosował na ślepo jak po wydaniu BoS? :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 2259

Przesłucham :)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Invader pisze: sob sie 14, 2021 5:08 am Chcecie nowy IM BIG SURVIVOR po wydania Senjutsu? myślę, że początek przyszłego roku będzie odpowiedni <miną 3 miesiące i pierwsze zachwyty> ciekawe, które miejsce zajmie w naszej zabawie nadchodzący album. Poprowadzi pewnie Saimon :B :mrgreen:

No raczej, że chcemy :jee:

A PZ mnie uprzedził z pytaniem, ale to dobrze, że Senjutsu nie będzie czekało 2 lata :lol:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

No to jazda z marudzeniem. TA MELODYJKA W ZWROTKA TO JAKIŚ ŻAŁOSNY ŻART XDDDDD jakim cudem ktoś mógł pomyśleć, że to jest spoko, jak? XD To brzmi jak nagrane i zagrane przez 10 latków XD Pomysł był niezły, ale położony totalnie przez produkcję. Klawisze brzmią bardzo słabo, ale przy tej melodyjce w zwrotkach to mistrzostwo świata XD Nie tak powinni żegnać się mistrzowie, no cóż :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

blackmailer pisze: czw sie 19, 2021 7:08 pm No to jazda z marudzeniem. TA MELODYJKA W ZWROTKA TO JAKIŚ ŻAŁOSNY ŻART XDDDDD jakim cudem ktoś mógł pomyśleć, że to jest spoko, jak? XD To brzmi jak nagrane i zagrane przez 10 latków XD Pomysł był niezły, ale położony totalnie przez produkcję. Klawisze brzmią bardzo słabo, ale przy tej melodyjce w zwrotkach to mistrzostwo świata XD Nie tak powinni żegnać się mistrzowie, no cóż :D
To samo pisałem o melodyjce :P Dla mnie takie pitu pitu, kwadratowe jak niemiecki folk.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

No i solo Janicka takie typowe solo ctrl+c/ctrl+v . Zero inwencji tego gościa od 2006 roku.

Czy ktoś mu każe te solówki grać za karę?
Ostatnio zmieniony czw sie 19, 2021 7:20 pm przez Geri666, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Geri666 pisze: czw sie 19, 2021 7:18 pm
blackmailer pisze: czw sie 19, 2021 7:08 pm No to jazda z marudzeniem. TA MELODYJKA W ZWROTKA TO JAKIŚ ŻAŁOSNY ŻART XDDDDD jakim cudem ktoś mógł pomyśleć, że to jest spoko, jak? XD To brzmi jak nagrane i zagrane przez 10 latków XD Pomysł był niezły, ale położony totalnie przez produkcję. Klawisze brzmią bardzo słabo, ale przy tej melodyjce w zwrotkach to mistrzostwo świata XD Nie tak powinni żegnać się mistrzowie, no cóż :D
To samo pisałem o melodyjce :P Dla mnie takie pitu pitu, kwadratowe jak niemiecki folk.
Nie no ona wszystko psuje, te klawisze mnie tak nie rażą. Ale ten moment w przedrefrenie: for i have not mortal soul i tam dalej do refrenu, bardzo podoba mi się te kilkanaście sekund. Słuchalny numer, szkoda, że niezły wałek zepsuli tymi melodyjkami :/
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Shriley to idiota

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

Post autor: Marcioch »

Schizoid pisze: czw sie 19, 2021 7:21 pm Shriley to idiota
plujesz prostymi faktami, niestety
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind
Deleted User 5490

Rytmicznie to patajec w starym stylu, bez głupiego kombinowania i to lubię, ale jest też sporo minusów.

1. Dickinson najsłabiej w historii. Ta płyta będzie wokalną katastrofą. Brzmienie wokalu okropne, schowane, mało wyraźne i głos zmęczony.
2. Partie gitar jakieś nieprzemyślane, wchodzące w szkodę temu i tak słabemu wokalowi - aranżacyjne gówno po prostu. Chaotyczna, rozlana sraka z której wynikają jakieś dziwne niezbyt pasujące współbrzmienia. Czasem wybija się na pierwszy plan coś nieistotnego, co powinno być bardziej schowane, bo przykrywa pierwszy plan.
3. Jakość brzmienia zaprezentowanego singla też jest gównem. Strasznie słaba jakość. Takie nagranie gdyby było ciekawostką - nagraniem z próby, kiedy jeszcze nie byli zdecydowani, czy to ostateczny kształt kompozycji, czy nie, to byłoby OK, a tak? Ostateczna, oficjalna wersja? Co za miałkie, chaotyczne, gówno brzmiące jak z kaseciaka przykrytego wiadrem.
4. Ktoś mnie zagaił o klawisze. No kolejne gówno. Maideni umieli dobrze wykorzystywać klawisze w latach 80tych. Zrobili to doskonale na najlepszych płytach. To coś teraz, to jakiś żart.

Shirley powinien zostać za karę za te nagrania zrzucony na spadochronie nad Kabulem. W damskich ciuchach, kiecce mini i na obcasie w stylizacji na Motley Crue.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Poczekam na lepsza wersję :lol:

Dla mnie to brzmi jak wrrsja demo pomysłu na utwór. Brzmi chaotycznie, kompozycja w chaosie... słabo.

Ja nie wiem jak ktoś z recenzentów napisał, że słychać w tym wałku BNW.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Marcioch pisze: czw sie 19, 2021 7:24 pm
Schizoid pisze: czw sie 19, 2021 7:21 pm Shriley to idiota
plujesz prostymi faktami, niestety
a ty co mądrego piszesz? Po co takie cwaniakowanie?
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Eh troche mi smutno teraz :P

TWOTW był całkiem spoko, taki bezpieczny.

Tutaj mi się tylko refren podoba i to biorąc pod uwagę, że staram się nie słyszeć klawiszy.

Co oni zrobili. Trzy gitary, a to brzmi jak Dream Theater. Tak jakby grał jeden gitarzysta i jeden klawiszowiec.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Frank Drebin pisze: czw sie 05, 2021 8:25 pm
Zakkahletz pisze: czw sie 05, 2021 8:14 pm
Frank Drebin pisze: czw sie 05, 2021 7:58 pm Mimo że dla mnie Maiden to przede wszystkim heavy metalowe, treściwe granie, a nie pseudoprogresywne zamulacze, to i Clown, i Empire są w absolutnej topce kawałków z ostatniej płyty. Tyle że na obu Bruce nie domaga. I już sam nie wiem, czy już naprawdę z jego wokalu nic się nie da wycisnąć, czy też to wszystko kwestia produkowania tych płyt na odpierdol.
Zastrzeżenia do produkcji znacznej części płyt IM są uzasadnione. Z drugiej strony trzeba pamiętać, że gdy nagrywano TBoS, Bruce był poważnie chory i była to choroba umiejscowiona w trakcie głosowym.
Fakt, ale jego wokal brzmi tak sobie już od DoD. Na AMOLAD jest już najsłabszym elementem albumu. Jakie by nie były przyczyny tego spadku formy (wiek, rak), to kwestią otwartą pozostaje, czy nie da się tego jakoś zatuszować. Jako że mamy XXI w. to jest to pytanie retoryczne.
I tu się zgadzam w 100%. Bruce stęka i męczy sie juz od jakiegoś czasu i dlatego dziwi mnie, ze dopiero na nowej płycie mu się dostaje za wokal. A dla mnie właśnie na dwoch nowych kawałkach śpiewa nizej i lepiej przez to.
ODPOWIEDZ