11/07/2022 - Testament, Exodus, Heathen - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: 11/07/2022 - Testament, Exodus, Heathen - Kraków

Post autor: gumbyy »

PannaMigotka pisze: wt lip 12, 2022 8:41 pm
gumbyy pisze: wt lip 12, 2022 6:43 pm Ale kto pluje jadem? Napisałem, że Twoja opinia jest mało warta i tyle. To jest forum dyskusyjne, gdzie wymiana pogladów jest jego istotą.
Wymiana poglądów jest jego istotą, ale kiedy pogląd nie zgadza się z Twoim bądź z większościowym to wojna? :lol: :lol: :lol:
Skoro "to jest forum dyskusyjne i wymiana poglądów jest jego istotą" to Twoja opinia jest tyle samo warta, co moja. Nawet jeśli jest inna w wydźwięku.
Jaka wojna? Co to bredzisz? :lol: Myśl sobie co chcesz, mnie to wisi i powiewa. Ale jak wypowiadasz się o rzeczach o których masz mega słabe pojęcie, to nie dziw się, że ktoś Ci to wypomina.

Elo nara, bez odbioru :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zdan pisze: wt lip 12, 2022 9:09 pm Poza opiniami Dzosefa bo te jak wiemy są na równi z opiniami Vorgela
A to nie jedna i ta sama osoba? ;)
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

gumbyy pisze: wt lip 12, 2022 10:56 pm
Zdan pisze: wt lip 12, 2022 9:09 pm Poza opiniami Dzosefa bo te jak wiemy są na równi z opiniami Vorgela
Zawsze o tym zapominam ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zdan pisze: wt lip 12, 2022 11:19 pm
:lol: :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Nie słucham żadnego z tych zespołów, ale każdy komentarz przeczytałem i świetnie się bawiłem :wink:
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

gumbyy, ja do podobnych wnioskow doszedlem sporo przed rejestracja, bo czytalem Sanatorium juz znacznie, znacznie wczesniej ;)
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Zdan pisze: wt lip 12, 2022 11:19 pm
Macie jakieś błędne info, teoria przecież była inna, że
Dzosef jest synem Vorgela ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Zdan pisze: wt lip 12, 2022 9:09 pm Poza opiniami Dzosefa bo te jak wiemy są na równi z opiniami Vorgela czyli są O KILKA POZIOMÓW WYŻEJ ;)
No właśnie nie, ale ja wiem ze dla ciebie jest problemem dyskusja inna niż rzucenie jakichś bzdetow i schowanie ich pod hehe luzikiem
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
nugz
SMERF MARUDA

Jest juz kilka w miare sensownych wrzutek z poniedzialku na JuTubach ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: śr lip 13, 2022 8:48 am
Zdan pisze: wt lip 12, 2022 9:09 pm Poza opiniami Dzosefa bo te jak wiemy są na równi z opiniami Vorgela czyli są O KILKA POZIOMÓW WYŻEJ ;)
No właśnie nie, ale ja wiem ze dla ciebie jest problemem dyskusja inna niż rzucenie jakichś bzdetow i schowanie ich pod hehe luzikiem
Ale szefie to szef dzwoni ;) To ty jasno stwierdziłeś, że będziesz ignorował pewne rzeczy i tyle. W tym momencie dyskusja nie ma żadnego sensu i podług moich zasad nie należy do niej podchodzić po prostu. Nie ma to wtedy sensu chłopie ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie ma sensu pisanie o muzyce, że jest "nudna" tylko dlatego, że wolisz prostsze granie

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Nie ma sensu rozmowa z kimś kto wybierze co do siebie przyjmuje a co nie. Wiesz, że rozmowa o muzyce o kwestia historii słuchania, percepcji danego słuchacza, preferencji, miliona zmiennych? To co nudne dla mnie może być fascynujące dla innych co absolutnie rozumiem. To nie są absolutystyczne stwierdzenia tylko de facto odczucia bo tylko o tym możemy rozmawiać (chyba, że o technicznych aspektach typu tempo, podziały rytmiczne etc. ale nie o to nam tu chodzi jak rozumiem). Prostota może być piękna i fascynująca a rozbuchane formy nudne, przebrzmiałe, przesadzone. I odwrotnie. Wszystko zależy od odbioru danej jednostki lub nawet od dnia i nastroju w tymże dniu. Napisałem to najbardziej pojednawczo i konkretnie jak umiem.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No widzisz, tu się różnimy. Mnie nigdy nie przekonał Pink Floyd, no zupełnie. Dark Side nie byłbym w stanie przesłuchać w całości, paradoksalnie naprawdę lubię tylko Endless River i Wish You Were Here. Ujdą jeszcze Animals i ta z krową na okładce. No nie siedzi mi, po prostu. Natomiast nie jestem ignorantem i nie nazwę tej muzyki nudną, bo ona nudna nie jest - po prostu mi nie siedzi.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Ale widzisz nie byłoby problemu żadnego gdybyś ja nazwał nudną - dla Ciebie. Może błędnie ale zakładam, że nasze posty są de facto wypowiedziami o naszych preferencjach gdy mówimy o muzyce bo w sumie jak inaczej o tym rozmawiać? Moi koledzy pochodzący z punkowej części sceny za fascynujące i ciekawe uznają jakieś post-punkowe rzeczy łączone z wszelką alternatywą a Pink Floyd za szczyt nudy. Mają do tego absolutne prawo bo ich historia i percepcja jest czymś innym niż np. moja (ja uwielbiam wczesny Pink Floyd). Tak to widzę. To tak naprawdę kwestia umówienia się jak mówimy aby się zrozumieć.

PS. Oczywiście możemy mówić o wpływie tego i tamtego na muzykę czy "ważności" danego zespołu i tu faktycznie totalny subiektywizm nie jest do końca możliwy moim zdaniem a przynajmniej niepożądany.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No właśnie gdybym napisał, że Floydzi to nuda i odpalił nie wiem, Blind Guardian to czułbym się ignorantem.

Nie spodziewałem się, że punki słuchają postpunku :D

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Eh. Parafrazując mojego mistrza którym był Lemmy - muzyka to dla człowieka tak naprawdę tylko dwa zbiory czyli to co mu "mu się podoba" i "to co mu się nie podoba" (plus ew. trzeci czyli "lata mi to"). Moim zdaniem warto tak to tego podchodzić bo to zdrowe - bez sztucznego podziału na muzykę wyższą, niższą etc. To jest taki "urodzony na Trójce" elitaryzm który dzisiaj - w dobie gdy wszystko jest dostępne - moim zdaniem powinien spokojnie wymrzeć. To nie "Ferdydurke" żeby coś musiało zachwycać albo chociaż budzić respekt.

Co do punków i postpunku - jasne! Ludzie wywodzący się z punkowej sceny chętnie muzycznie łażą po jej obrzeżach. Ci których znam słuchają postpunku, death rocka, gotyku, często jakiś tematów reggae (to zawsze z punkiem było związane a już na pewno w Polsce) etc. Punk rocka dla takich wiele miał imion :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To ciekawe, nie żebym znał wielu punków, w sumie to prawie w ogóle, ale zawsze wyobrażałem ich sobie jako ludzi, którzy mimo 40 na karku dalej słuchają jakiegoś Dezertera, max Dead Kennedys na kiepskim sprzecie.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: śr lip 13, 2022 10:16 am To ciekawe, nie żebym znał wielu punków, w sumie to prawie w ogóle, ale zawsze wyobrażałem ich sobie jako ludzi, którzy mimo 40 na karku dalej słuchają jakiegoś Dezertera, max Dead Kennedys na kiepskim sprzecie.
Pewnie, że w tej scenie znajdą się zbowidowcy czy ludzie dla których istnieje tylko - dajmy na to - Madball, Agnostic Front i Sick Of It All. Ale naprawdę wielu z nich gra teraz awangardę w swoich zespołach i ma mocno szerokie horyzonty muzyczne bo punk rock był dla nich pewnym punktem wyjścia, metodą spojrzenia na muzykę i świat (czyli nie musimy się kisić w tym co popularne, na stadionach etc.). Co nie znaczy, że nie zapodają sobie czasem Ramones, Dead Kennedys czy Bad Religion bo pewnie i tak jest - a nawet wiem, że tak robią :)
Awatar użytkownika
PannaMigotka
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: PannaMigotka »

gumbyy pisze: wt lip 12, 2022 10:55 pm
PannaMigotka pisze: wt lip 12, 2022 8:41 pm
gumbyy pisze: wt lip 12, 2022 6:43 pm Ale kto pluje jadem? Napisałem, że Twoja opinia jest mało warta i tyle. To jest forum dyskusyjne, gdzie wymiana pogladów jest jego istotą.
Wymiana poglądów jest jego istotą, ale kiedy pogląd nie zgadza się z Twoim bądź z większościowym to wojna? :lol: :lol: :lol:
Skoro "to jest forum dyskusyjne i wymiana poglądów jest jego istotą" to Twoja opinia jest tyle samo warta, co moja. Nawet jeśli jest inna w wydźwięku.
Jaka wojna? Co to bredzisz? :lol: Myśl sobie co chcesz, mnie to wisi i powiewa. Ale jak wypowiadasz się o rzeczach o których masz mega słabe pojęcie, to nie dziw się, że ktoś Ci to wypomina.

Elo nara, bez odbioru :D
Wojna, obraza majestatu, oburzenie, skrajne niezadowolenie, szkalowanie, stawianie swoich racji i nie racji wyżej - można długo wymieniać o co w wydźwięku chodziło w tym, co napisałam. Ale Ty wolisz się przyjebać do jednego słowa i cisnąć dalej.

Ja również mam zwis na to, co uważasz o mojej wiedzy i niewiedzy muzycznej. Dla mnie zgasiłeś się sam tekstem, że to forum dyskusyjne i wymiana poglądów jest tu jego istotą, skoro nie przyjmujesz poglądów niczyich poza swoimi bądź takimi, które są z Twoimi zgodne. Dyskusja z ludźmi zamkniętymi na czyjeś odczucia i wrażenia kwalifikuje się w kategorii "gadaj z dupą to Cię osra". Zatem tak, najlepsze zwieńczenie tej "wymiany zdań" to elo, nara, bez odbioru :)
nugz
SMERF MARUDA

ODPOWIEDZ