+1
18.09.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: 18.09.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020
A jak wrażenia u was pod względem brzmieniowym? Ja stałem w sumie dość z tyłu, ale Hammerfall - w tym aspekcie - wypadł lepiej. Na Helloween, zwłaszcza na początku, wydawało mi się, że wszystko zostało podkręcone na maksa, o ciut za mocno.
Spoko, to nie zazdrosc, zmeczyla mnie ta formula BJ, ktora tutaj zawsze klepie, i tyle.
Nie chce juz robic syfu w temacie, a ze dolaczam do ignora - mam to gdzies, to gorzej swiadczy o tobie ze masz taka grupke z ktora nie umiesz sie dogadac - nara
Nie chce juz robic syfu w temacie, a ze dolaczam do ignora - mam to gdzies, to gorzej swiadczy o tobie ze masz taka grupke z ktora nie umiesz sie dogadac - nara
Mi się wydaje że za każdym razem początek koncertu jest nie do końca dograny pod kątem brzmieniowym, potem jakoś to dopasowują że jest lepiejSaimon1995 pisze: ↑pn wrz 19, 2022 10:40 am A jak wrażenia u was pod względem brzmieniowym? Ja stałem w sumie dość z tyłu, ale Hammerfall - w tym aspekcie - wypadł lepiej. Na Helloween, zwłaszcza na początku, wydawało mi się, że wszystko zostało podkręcone na maksa, o ciut za mocno.
Oczywicie, ze dzwiekowcy koryguja sound z czasem i dosc czesto pierwsze numery moga pasc ofiarami takich praktyk.
Dla mnie bylo zadowalajco
Dla mnie bylo zadowalajco
No ale to każdy może napisać kto stał w miarę z przodu. To nic szczególnego przecież, że muzycy nawiazują kontakt wzrokowy z osobami w pierwszych rzedach. Nie kumam jak można się tym podniecać
Co do koncertu to u mnie wejście trwało 5 sekund
HammerFall - jak zwykle mega, wybawiłem się na maksa i pod koniec trochę tchu brakowało. Fakt, ze sauna była skandaliczna. Set super i ogólnie nie mam jakichkolwiek zastrzeżen co do tego występu. I ACH OCH Oskar wypatrywał mnie ze sceny i kilka razy na mnie się gapił ACH OCH...
Wpadła kostka od Pontusa (fajnie, bo z 2 ostatnich koncertów była od Oscara), oczywiście bez żebrania i z zachowaniem rozumu i godności czlowieka, czyli najnormalniej w świecie wpadła do łapki
Helloween - były magiczne momenty: orzełki, keeper, były kozackie numery, ale byly też cienizny. Perfect, Mass Polition, czy Forever. Zabraklo mi zabawy z publiką w Power. Skyfall kozak, ale koncówka tak trochę siada na żywo. Fajnie muzycy się bawili i widać było, że mają mega frajdę. Mam nadzieję, że nie wrócą smutne czasy przed powrotem Hansena i Kiske.
To był mój 11 HammerFall i stawiam go w okolicach (ale poza) podium. 10 Hello, 3 jako Pumpkins United i tutaj 3 miejsce podium. Jednak pierwszy i drugi koncert (Warszawa i Wacken) bardziej mi się podobały.
Ogólnie mordka po koncercie cały czas się cieszy i to jest najważniejsze. Świetna muzyka, bardzo fajne koncerty i sporo znajomych gdzieś w przelocie spotkanych przed i po koncercie. Szkoda, że nie było czasu z Wami pogadać dłużej
Specjalne miejsce w moim czarnym serduszku dla młodej damy, która stała obok mnie i zasapała się na poczatku HammerFall, że ja jej zasłaniam i nie stałem tu wcześniej i powinienm stanąć z tyłu, bo tam jest więcej miejsca... lovelovelove!!!111oneone...
www.MetalSide.pl
@nugz
Serio do wielu rzeczy u dzozefa się można doczepić, ale tu już to robisz tak na siłę xD
Nie chcesz to nie czytaj relacji z koncertu.
Ja lubię czytnąć podjaraną relację.
Odebrałem to jako bardzo dobrze nagłośniony koncert
Serio do wielu rzeczy u dzozefa się można doczepić, ale tu już to robisz tak na siłę xD
Nie chcesz to nie czytaj relacji z koncertu.
Ja lubię czytnąć podjaraną relację.
HF nie wiem bo nie byłem, ale na Hello stałem pod ścianą z lewej strony na środku długości sali i jestem bardzo zadowolony. Wszystko słyszałem, bas ładnie brzmiał, ale nie przytłaczał.Saimon1995 pisze: A jak wrażenia u was pod względem brzmieniowym? Ja stałem w sumie dość z tyłu, ale Hammerfall - w tym aspekcie - wypadł lepiej. Na Helloween, zwłaszcza na początku, wydawało mi się, że wszystko zostało podkręcone na maksa, o ciut za mocno.
Odebrałem to jako bardzo dobrze nagłośniony koncert
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Jak dla mnie było trochę za głośno. Tu i w Bambergu nie miałem zatyczek i niemiecki gig moje uszy zniosły lepiej. Tam większa hala więc pewnie dlatego.Saimon1995 pisze: ↑pn wrz 19, 2022 10:40 am A jak wrażenia u was pod względem brzmieniowym? Ja stałem w sumie dość z tyłu, ale Hammerfall - w tym aspekcie - wypadł lepiej. Na Helloween, zwłaszcza na początku, wydawało mi się, że wszystko zostało podkręcone na maksa, o ciut za mocno.
+1
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
@Michał, wlasnie z tych "wielu rzeczy" wygenerowala sie pewnie jakas niechec przez lata tutaj i czasami cos zlosliwego sie napisze 
Niewazne, dolaczylem do elity, ktora tak sie szczyci online - jest to niewatpliwie jakies osiagniecie dla BJ
Oddzielmy juz to krecha.

Niewazne, dolaczylem do elity, ktora tak sie szczyci online - jest to niewatpliwie jakies osiagniecie dla BJ
Oddzielmy juz to krecha.
Skandalem to jest to pofalowanie poprzeczne a1 na Śląsku. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Aaaaa tak, również to. I te 110 ograniczenia to stanowczo za szybko.
Bardzo udany koncert obu bandów.
Hammerfall wypadł jeszcze lepiej niż w Budapeszcie. Idealnie pasują na rozgrzewacza przed Dyniami.
Myślę że spontaniczność występu Helloween to równocześnie jego wielka zaleta i przyczyna, że czasem jakiś numer nie siądzie, jak np Forever and One wczoraj.
Ale cały występ na b wysokim poziomie, jak zwykle!!
Kto planuje majówkę w Tallinie?

Hammerfall wypadł jeszcze lepiej niż w Budapeszcie. Idealnie pasują na rozgrzewacza przed Dyniami.
Myślę że spontaniczność występu Helloween to równocześnie jego wielka zaleta i przyczyna, że czasem jakiś numer nie siądzie, jak np Forever and One wczoraj.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Super wypadł Best Time, dodam z najważniejszych uwag.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Już tu swego czasu rozmawialiśmy o przedłużonej majówce w Hamburgukrusejder pisze: ↑pn wrz 19, 2022 11:33 am Bardzo udany koncert obu bandów.
![]()
Jeszcze w perspektywie jest duet Barcelona - Madryt w lutym.
Co do Hiszpanii, tam rządzą pierdoleni komuniści i mogą zrobić pseudopandemiczny lockdown. Więc nie chciałbym ryzykować paru stów na bilety lotnicze.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dlatego trzeba do Barcelony mieć wizza z opcją flex. Z Barcy do Madrytu można dorwac koło 100zl iberią albo wcześniej pociag, ekipa pz mówił ze było tanio.
Ja się zastanawiam. Ale jeszcze bardziej by mi pasowała jakby Ozzy zmartwychwstał i ruszył w trasę
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Na pociągi były fajne promki pod warunkiem, że są 4 osobyBon Dzosef pisze: ↑pn wrz 19, 2022 11:53 am Dlatego trzeba do Barcelony mieć wizza z opcją flex. Z Barcy do Madrytu można dorwac koło 100zl iberią albo wcześniej pociag, ekipa pz mówił ze było tanio.