18.09.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RedHot
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: 18.09.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020

Post autor: RedHot »

Cold pisze: pn wrz 19, 2022 10:33 am Na forum każdy może napisać, jak przeżył koncert. Od tego zresztą forum jest. Zazdrośnicy niech nie płoną zazdrością.
+1
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

A jak wrażenia u was pod względem brzmieniowym? Ja stałem w sumie dość z tyłu, ale Hammerfall - w tym aspekcie - wypadł lepiej. Na Helloween, zwłaszcza na początku, wydawało mi się, że wszystko zostało podkręcone na maksa, o ciut za mocno.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Spoko, to nie zazdrosc, zmeczyla mnie ta formula BJ, ktora tutaj zawsze klepie, i tyle.
Nie chce juz robic syfu w temacie, a ze dolaczam do ignora - mam to gdzies, to gorzej swiadczy o tobie ze masz taka grupke z ktora nie umiesz sie dogadac - nara :)
RedHot
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: RedHot »

Saimon1995 pisze: pn wrz 19, 2022 10:40 am A jak wrażenia u was pod względem brzmieniowym? Ja stałem w sumie dość z tyłu, ale Hammerfall - w tym aspekcie - wypadł lepiej. Na Helloween, zwłaszcza na początku, wydawało mi się, że wszystko zostało podkręcone na maksa, o ciut za mocno.
Mi się wydaje że za każdym razem początek koncertu jest nie do końca dograny pod kątem brzmieniowym, potem jakoś to dopasowują że jest lepiej
nugz
SMERF MARUDA

Oczywicie, ze dzwiekowcy koryguja sound z czasem i dosc czesto pierwsze numery moga pasc ofiarami takich praktyk.
Dla mnie bylo zadowalajco ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: pn wrz 19, 2022 10:18 am Ja tam nie widzę problemu w tym, że ktoś się chwali, że został dostrzeżony przez muzyków, rozpoznany na kolejnym koncercie, itp. To yes pokazuje, że jest interakcja między zespołem a publicznością.
No ale to każdy może napisać kto stał w miarę z przodu. To nic szczególnego przecież, że muzycy nawiazują kontakt wzrokowy z osobami w pierwszych rzedach. Nie kumam jak można się tym podniecać :lol:

Co do koncertu to u mnie wejście trwało 5 sekund :lol: a byłem ok 18:30. Oczywiście ludzie jak kołki stoją w kolejce, a przy drugim wejściu pusto. Ja w tym miejscu byłem pierwszy raz, ale i tak to sobie ogarnąłem :D

HammerFall - jak zwykle mega, wybawiłem się na maksa i pod koniec trochę tchu brakowało. Fakt, ze sauna była skandaliczna. Set super i ogólnie nie mam jakichkolwiek zastrzeżen co do tego występu. I ACH OCH Oskar wypatrywał mnie ze sceny i kilka razy na mnie się gapił ACH OCH... ;)

Wpadła kostka od Pontusa (fajnie, bo z 2 ostatnich koncertów była od Oscara), oczywiście bez żebrania i z zachowaniem rozumu i godności czlowieka, czyli najnormalniej w świecie wpadła do łapki ;)

Helloween - były magiczne momenty: orzełki, keeper, były kozackie numery, ale byly też cienizny. Perfect, Mass Polition, czy Forever. Zabraklo mi zabawy z publiką w Power. Skyfall kozak, ale koncówka tak trochę siada na żywo. Fajnie muzycy się bawili i widać było, że mają mega frajdę. Mam nadzieję, że nie wrócą smutne czasy przed powrotem Hansena i Kiske.

To był mój 11 HammerFall i stawiam go w okolicach (ale poza) podium. 10 Hello, 3 jako Pumpkins United i tutaj 3 miejsce podium. Jednak pierwszy i drugi koncert (Warszawa i Wacken) bardziej mi się podobały.

Ogólnie mordka po koncercie cały czas się cieszy i to jest najważniejsze. Świetna muzyka, bardzo fajne koncerty i sporo znajomych gdzieś w przelocie spotkanych przed i po koncercie. Szkoda, że nie było czasu z Wami pogadać dłużej :D

Specjalne miejsce w moim czarnym serduszku dla młodej damy, która stała obok mnie i zasapała się na poczatku HammerFall, że ja jej zasłaniam i nie stałem tu wcześniej i powinienm stanąć z tyłu, bo tam jest więcej miejsca... lovelovelove!!!111oneone...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

@nugz

Serio do wielu rzeczy u dzozefa się można doczepić, ale tu już to robisz tak na siłę xD
Nie chcesz to nie czytaj relacji z koncertu.
Ja lubię czytnąć podjaraną relację.
Saimon1995 pisze: A jak wrażenia u was pod względem brzmieniowym? Ja stałem w sumie dość z tyłu, ale Hammerfall - w tym aspekcie - wypadł lepiej. Na Helloween, zwłaszcza na początku, wydawało mi się, że wszystko zostało podkręcone na maksa, o ciut za mocno.
HF nie wiem bo nie byłem, ale na Hello stałem pod ścianą z lewej strony na środku długości sali i jestem bardzo zadowolony. Wszystko słyszałem, bas ładnie brzmiał, ale nie przytłaczał.
Odebrałem to jako bardzo dobrze nagłośniony koncert
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Saimon1995 pisze: pn wrz 19, 2022 10:40 am A jak wrażenia u was pod względem brzmieniowym? Ja stałem w sumie dość z tyłu, ale Hammerfall - w tym aspekcie - wypadł lepiej. Na Helloween, zwłaszcza na początku, wydawało mi się, że wszystko zostało podkręcone na maksa, o ciut za mocno.
Jak dla mnie było trochę za głośno. Tu i w Bambergu nie miałem zatyczek i niemiecki gig moje uszy zniosły lepiej. Tam większa hala więc pewnie dlatego.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Michał pisze: pn wrz 19, 2022 10:56 am @nugz

Serio do wielu rzeczy u dzozefa się można doczepić, ale tu już to robisz tak na siłę xD
Nie chcesz to nie czytaj relacji z koncertu.
Ja lubię czytnąć podjaraną relację.
+1
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
nugz
SMERF MARUDA

@Michał, wlasnie z tych "wielu rzeczy" wygenerowala sie pewnie jakas niechec przez lata tutaj i czasami cos zlosliwego sie napisze ;)
Niewazne, dolaczylem do elity, ktora tak sie szczyci online - jest to niewatpliwie jakies osiagniecie dla BJ :D
Oddzielmy juz to krecha.
-#Lord of the flies

A i jeszcze offtop - skandaloza, że na A1 między Kato a Łodzią nie ma żadnej stacji benzynowej.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Skandalem to jest to pofalowanie poprzeczne a1 na Śląsku. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Aaaaa tak, również to. I te 110 ograniczenia to stanowczo za szybko.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Bardzo udany koncert obu bandów.

Hammerfall wypadł jeszcze lepiej niż w Budapeszcie. Idealnie pasują na rozgrzewacza przed Dyniami.

Myślę że spontaniczność występu Helloween to równocześnie jego wielka zaleta i przyczyna, że czasem jakiś numer nie siądzie, jak np Forever and One wczoraj.
Ale cały występ na b wysokim poziomie, jak zwykle!!

Kto planuje majówkę w Tallinie?

:)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Super wypadł Best Time, dodam z najważniejszych uwag.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

krusejder pisze: pn wrz 19, 2022 11:33 am Bardzo udany koncert obu bandów.

Hammerfall wypadł jeszcze lepiej niż w Budapeszcie. Idealnie pasują na rozgrzewacza przed Dyniami.

Myślę że spontaniczność występu Helloween to równocześnie jego wielka zaleta i przyczyna, że czasem jakiś numer nie siądzie, jak np Forever and One wczoraj.
Ale cały występ na b wysokim poziomie, jak zwykle!!

Już tu swego czasu rozmawialiśmy o przedłużonej majówce w Hamburgu :) I siakieś urodziny jeszcze by się trafiły :wink:
Jeszcze w perspektywie jest duet Barcelona - Madryt w lutym.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Co do Hiszpanii, tam rządzą pierdoleni komuniści i mogą zrobić pseudopandemiczny lockdown. Więc nie chciałbym ryzykować paru stów na bilety lotnicze.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Dlatego trzeba do Barcelony mieć wizza z opcją flex. Z Barcy do Madrytu można dorwac koło 100zl iberią albo wcześniej pociag, ekipa pz mówił ze było tanio.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

krusejder pisze: pn wrz 19, 2022 11:33 am

Ja się zastanawiam. Ale jeszcze bardziej by mi pasowała jakby Ozzy zmartwychwstał i ruszył w trasę

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Bon Dzosef pisze: pn wrz 19, 2022 11:53 am Dlatego trzeba do Barcelony mieć wizza z opcją flex. Z Barcy do Madrytu można dorwac koło 100zl iberią albo wcześniej pociag, ekipa pz mówił ze było tanio.
Na pociągi były fajne promki pod warunkiem, że są 4 osoby

ODPOWIEDZ