Kreator

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Kreator

Post autor: nugz »

Schiz, ta wersja VoC zdecydowanie rządzi :D

Cieszę się, że ktoś ze znacznie większym lokalnie uznaniem niż moje pierdy, widzi temat solówek Zabójcy 1:1 jak ja, już beż wnikania w technikalia, bo mi się nie chce ;)
Mogę ewentualnie zacytować KFK: "Wanna a Slayer solo? Land on that fuckin' trem" :D W sensie na mostku, który działa w górę i w dół, pozwalając na bardzo duży zakres wysokości dźwięków. I nadal uważam, że ta forma podania partii solo jest idealna dla S.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nic odkrywczego ani kontrowersyjnego nie napisałem... Przecież temat solówek Slayera jest tak przeruchany, że szkoda gadać :lol: Ja styl Zabójcy kupuję w całości, ale na pewno nie jest to standardowe granie i gdyby powycinać te partie z całości, to tracą one wszelki sens.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dyskusja z ostatnich stron pięknie pasuje do tego tematu: viewtopic.php?t=11578&hilit=Thrash&start=1600 czy jakiś miły i uprzejmy Mod przeniesie? :)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

gumbyy pisze: wt kwie 14, 2026 6:10 pm Dyskusja z ostatnich stron pięknie pasuje do tego tematu: viewtopic.php?t=11578&hilit=Thrash&start=1600 czy jakiś miły i uprzejmy Mod przeniesie? :)
Myślałem o tym dzisiaj rano, czytając forum w drodze do pracy i stwierdziłem, że chwilowo mi się nie chce :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

johnny_o pisze: ndz kwie 12, 2026 8:29 am
nugz pisze: ndz kwie 12, 2026 8:22 am Weź, chociaż raz spróbuj przetłumaczyć swojej mieszance arogancji i narcyzmu, że nie jesteś żadnym eksportem i możesz spuścić z tego właśnie vorgelowskiego tonu, niedziela jest :)
Akurat eksportem to Dzosef jest naszym sanatoryjnym największym :lol:
Jeśli chodzi o koncertową turystykę to bez dwóch zdań.

Krótko mówiąc
+10 do eksploracji świata
- 10 do tolerancji na poglądy innych
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: wt kwie 14, 2026 6:34 pm
gumbyy pisze: wt kwie 14, 2026 6:10 pm Dyskusja z ostatnich stron pięknie pasuje do tego tematu: viewtopic.php?t=11578&hilit=Thrash&start=1600 czy jakiś miły i uprzejmy Mod przeniesie? :)
Myślałem o tym dzisiaj rano, czytając forum w drodze do pracy i stwierdziłem, że chwilowo mi się nie chce :lol:
Czyli wiadomo kto to zrobi 😆
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

cezi pisze: wt kwie 14, 2026 8:24 pm
johnny_o pisze: ndz kwie 12, 2026 8:29 am
nugz pisze: ndz kwie 12, 2026 8:22 am Weź, chociaż raz spróbuj przetłumaczyć swojej mieszance arogancji i narcyzmu, że nie jesteś żadnym eksportem i możesz spuścić z tego właśnie vorgelowskiego tonu, niedziela jest :)
Akurat eksportem to Dzosef jest naszym sanatoryjnym największym :lol:
Jeśli chodzi o koncertową turystykę to bez dwóch zdań.

Krótko mówiąc
+10 do eksploracji świata
- 10 do tolerancji na poglądy innych
Wypraszam sobie, tolerancji to co najmniej -30 :mryellow:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
nugz
SMERF MARUDA

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Co to za oryginalny pomysł grania połowy utworów?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dziwne to...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

XD
nugz
SMERF MARUDA

Ale polało się dużo gęstego, a Mille nie miał na czym zarzucić skrzydeł :)
Ostatnio zmieniony wt maja 26, 2026 4:11 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
nugz
SMERF MARUDA

Schizoid pisze: wt maja 26, 2026 3:18 pm Co to za oryginalny pomysł grania połowy utworów?
Odpowiedzi znajdziesz tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=OB1BG6Qkhhk
Awatar użytkownika
johnny_o

Zlituj się nugz, to trwa godzinę a ja wyłączyłem po trzydziestu sekundach. Ale bardzo chętnie się dowiem o co cho ;)
nugz
SMERF MARUDA

To jakieś 27-28 sekund dłużej niż ja i np. Sabaton ;)
Awatar użytkownika
johnny_o

Wszystko przed Tobą ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

johnny_o pisze: wt maja 26, 2026 6:00 pm Zlituj się nugz, to trwa godzinę a ja wyłączyłem po trzydziestu sekundach. Ale bardzo chętnie się dowiem o co cho ;)
Sam pewno nie obejrzał ;)
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Prawda, seans dopiero rano :)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

W jednym z wywiadów ( bodajże dla Metalsucks ? ) Mille żalił się że publika kompletnie nie reaguje na starsze utwory i podawał przykład kawałka PHOBIA który kiedyś był ich wielkim hitem, a dziś gdy próbuje zachęcić fanów do śpiewania to jest cisza itp a potem dorzucił coś że muszą grać te kawałki które na Spotify mają najwięcej wyświetleń, bo tego oczekują słuchacze.

Dla mnie trochę dziwne tłumaczenie. Raz że starsza publika nie używa tak często platform streamingowych a dwa - koncert nie powinien polegać tylko na skandowaniu refrenów i Hej Hej w stylu Sabatona czy Powerwolf.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Kevin18 pisze: wt maja 26, 2026 11:18 pm W jednym z wywiadów ( bodajże dla Metalsucks ? ) Mille żalił się że publika kompletnie nie reaguje na starsze utwory i podawał przykład kawałka PHOBIA który kiedyś był ich wielkim hitem, a dziś gdy próbuje zachęcić fanów do śpiewania to jest cisza itp a potem dorzucił coś że muszą grać te kawałki które na Spotify mają najwięcej wyświetleń, bo tego oczekują słuchacze.

Dla mnie trochę dziwne tłumaczenie. Raz że starsza publika nie używa tak często platform streamingowych a dwa - koncert nie powinien polegać tylko na skandowaniu refrenów i Hej Hej w stylu Sabatona czy Powerwolf.
No ale fan ze spotifaja, co zna największe hity to pewno chce tych hitów. I jak ich nie dostanie, bo pierdykną mu old school seta, to co taki spotifan ma robić na koncercie? Nuda panie, nie znam tych numerów, brak zadowolenia. A niezadowolony fan nie kupi koszulki na merchu i może nie przyjść na kolejny koncert. Więc trzeba klepać tytułowe numery z kolejnych płyty, bo spotifani je znają i śpiewają, i dobrze się bawią. I są zadowoleni. A jak są zadowoleni, to chętnie kupią koszuleczkę na merchu.
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ